HIER staan de eerder geplaatste berichten ivm corana situatie:

Bericht van midden maart:

Beste gemeenteleden van de PKN gemeente Jutrijp-Hommerts en belangstellenden,

Het zal u niet ontgaan zijn dat  de kerkdienst van zondag 15 maart niet is doorgegaan. Via de website, whatsapp, mails en de telefoon hebben we u hierover geïnformeerd. De kerkenraad is inmiddels bij elkaar geweest om verdere stappen te bespreken.

Besloten is om de diensten van 22 maart en 29 maart niet door te laten gaan. Dit is het advies van de landelijke kerk en de Classis Fryslân en wij willen ons daaraan houden. Met elkaar moeten wij er alles aan doen om deze crisis zo goed mogelijk door te komen.

Over de diensten in de Stille Week (Palmpasen, 5 april t/m Eerste Paasdag) krijgt u nog bericht. We willen eerst even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt en we hopen natuurlijk dat wij voor deze vieringen weer samen kunnen komen in onze kerk.

Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden om zondagochtend toch naar een kerkdienst te luisteren via de radio, TV of het internet, maar ook de plaatselijke kerken proberen er alles aan te doen om in contact met u te blijven.

Zo is er de komende 2 weken een rechtstreekse uitzending vanuit de Mauritius Kerk in IJlst via hun website te beluisteren. Deze wordt verzorgd door een aantal predikanten uit de ring. U kunt deze dienst volgen via  https:/kerkdienstgemist.nl/stations/1866

En ook onze eigen predikant ds. Froukje de Hoop zal op zondag 22 en 29 maart om 9.30 uur een korte overdenking houden, die u kunt beluisteren via het internet. Ga hiervoor naar www.pkn-JutrijpHommerts.nl – klik naar diensten – klik naar rechtstreekse uitzending . Ook kunt u op een later tijdstip de viering beluisteren via de website door te klikken op: diensten-kerkdienst beluisteren. (u kunt ook online luisteren: https:/kerkdienstgemist.nl/stations/449)

Als u vragen heeft, of als u graag een (pastoraal) gesprek wil met ds. de Hoop of met één van de kerkenraadsleden, kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen. Doe dit dan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar ds. de Hoop – tel: 0515- 336442

Als er nieuws te melden is, doen wij dat via de website , de app-groep en uw e-mail . Gemeenteleden die niet digitaal bereikbaar zijn zullen we geregeld bellen met de laatste informatie.

Het zijn roerige en verwarrende tijden voor ons allemaal. Ieder probeert in te schatten wat haar of hem de komende tijd staat te wachten, maar wat de gevolgen van de coronacrisis zijn valt voorlopig nog niet te zeggen. Daarbij zal het voor de één soms moeilijker zijn dan voor de ander. Laten we elkaar daarom zoveel mogelijk helpen. Juist in deze onzekere tijden hebben we elkaar nodig, meer dan ooit. En laten we dat doen in het vertrouwen waar gezang 913 over spreekt:

“wat de toekomst brenge moge,

mij geleidt des Heren hand;

moedig sla ik dus de ogen

naar het onbekende land”

Met een hartelijke groet, namens de kerkenraad,

Sybren Salverda

Els van Os

Ds. Froukje de Hoop

###################################################################################################

31-3-2020:

Informatie over de  vieringen tot 1 juni

Op dit moment is het zo dat wij t/m Pinksteren geen diensten houden in de kerk.

Wel kunt u mee vieren via internet.  Deze vieringen kunt u rechtstreeks of achteraf beluisteren.

De diensten in de Stille Week vanuit de Mauritiuskerk in IJlst.

Videoverbinding: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1866-Mauritiuskerk-IJlst

Alleen geluid: www.kerkomroep.nl en dan IJlst opzoeken

Zondag 5 april – 9.30 uur – Palmzondag

Donderdag 9 april – 19.30 uur – Witte donderdag

Vrijdag 10 april – 19.30 uur – Goede Vrijdag

Zaterdag 11 april – 19.30 uur – Stille zaterdag

Zondag 12 april – 9.30 uur – Pasen

En vanaf 19 april elke zondag om 9.30 vanuit onze eigen kerk via de link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/449

Hoe lang nog, Heer? (psalm 13)

De afgelopen weken hebben wij geen zondagse kerkdienst kunnen houden en ondertussen is er meer duidelijkheid over de omvang van de corona-crisis en de genomen maatregelen. Daarom hebben we, op advies van de classis Fryslan, besloten dat we t/m Pinksteren geen samenkomsten hebben in onze kerk.

Wel is het mogelijk om diensten mee te beleven via het internet:

De diensten van Palmzondag en in de Stille week worden voorbereid door de predikanten uit onze Ring en zullen vanuit de Mauritiuskerk in IJlst worden uitgezonden.

Ds. Hofstra uit IJlst omschrijft het zo: we hebben de handen gevouwen en de handen ineengeslagen en leven zo met elkaar naar Pasen toe om op de dag zelf de Opstanding te vieren en de lofzang gaande te houden.

Na Pasen is er elke zondag een korte viering te beluisteren via het internet vanuit onze eigen kerk. Hierin gaan ds. Froukje de Hoop en Rob Bergsma, onze jeugdwerker voor. Alle andere activiteiten zijn tot nader orde uitgesteld. Voor de gezondheid van ons allen is het beter om nu zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat valt velen van ons zwaar, we kunnen niet op bezoek of zelf bezoek ontvangen, we maken ons zorgen om de kwetsbare mensen en over de toekomst.  Wij hopen dat u in contact met ons blijft via de vieringen en mocht u behoefte hebben aan een gesprek, of hulp nodig hebben, u kunt altijd met ons bellen, mailen of appen.

Niemand weet hoe lang dit gaat duren en wij bidden u allen de hoop en het vertrouwen toe, waarmee psalm 13 eindigt:

Hoe lang nog, Heer? ….

Ik vertrouw o uw liefde:

mijn hart zal juichen omdat u redding brengt,

ik zal zingen voor de Heer, hij heeft mij geholpen.

Een hartelijke groet namens de kerkenraad

ds. Froukje de Hoop, Sybren Salverda en Els van Os

• zondag 31 mei - 9.30 uur

bijzonderheden: Pinksteren