HIER staan de eerder geplaatste berichten ivm corana situatie:

 

 

CORONA

20-2-2022

Sinds vorige week hebben we ook weer ons koffie halfuurtje voor de dienst! Houdt alstublieft wel rekening met elkaar. Tijdens de diensten willen we nu het openingslied en het slotlied wel laten zingen door de gemeente, maar de andere liederen of via filmpjes óf ingetogen zingen of meeneuriën.

 

20-1-2022

Vanuit de kerkenraad willen we alle gemeenteleden volgende week informeren over het bijwonen van de diensten.

4-1-2022

In verband met de coronamaatregelen hebben we helaas moeten besluiten ook geen kerkgangers meer toe te kunnen laten bij onze kerkdiensten.

 

 

 

19-12-2021

 In verband met de coronamaatregelen van 18 december 2021 hebben we helaas moeten besluiten ook geen kerkgangers meer toe te kunnen laten bij onze kerkdiensten.

Hieronder de kerstkaart die huis aan huis rondgebracht is. Met het woord 'online' zijn de aanpassingen aangegeven. We wensen u ondanks alle maatregelen toch nog gezegende kerstdagen en hopen dat u de 'online' diensten kunt volgen.

 

Augustus 2021

Vanaf nu bent u weer van harte welkom in onze erediensten. Aangezien onze kerk groot genoeg is, hebben we met de huidige aantallen bezoekers geen aanmeldingsplicht. Wij zorgen voor goede ventilatie en houden ons aan de basisregels. U kunt zich bij de ingang nog steeds registreren en de handen ontsmetten. WELKOM!!

 

27-6-2021

Vanmorgen hebben we alweer meer gezongen (met een deur open om te luchten). Fijn dat dit weer kon. Volgende week hebben we een tuindienst waar we ook weer gaan zingen en zoals het nu staat hebben we daarna als enige regel nog dat we 1,5 meter afstand moeten houden. Laten we weer bij elkaar komen vanaf de maand juli en weer samen de diensten vieren!

 

18-5-2021 (We gaan weer samen diensten vieren!)

We hebben nu al een hele tijd onze diensten online georganiseerd. Vele fijne diensten met inzet van de predikanten en anderen. Geen kerkdienst bijwonen betekende dat ook. Het was niet gemakkelijk voor velen van ons. We missen het bij elkaar komen, het zingen, het luisteren naar een boodschap en het ontvangen van de zegen. Als kerkenraad hebben we besloten dat we weer graag mensen de gelegenheid willen geven om de diensten bij te wonen. Vanaf pinksteren willen we u uitnodigen om weer naar de kerk te komen. We doen nog even geen koffie voor de dienst en houden natuurlijk afstand in de kerk. Ook het met elkaar zingen kan helaas nog niet, maar we vieren de dienst weer met elkaar. Dáár kijken we naar uit. U bent van harte welkom vanaf 23 mei.

 

 

10-1-2021

Even een kort bericht.

Vandaag hebben we een 'online' afscheidsdienst gevierd met en van onze dominee Froukje de Hoop. Zij vertrekt naar Tsjom. Wij hebben afscheid genomen in een dienst waar zij zelf voorging. Na afloop hebben we (met alleen de kerkenraad aanwezig) dankwoorden, een prachtig boek met bijdrages vanuit de gemeente, een kadobon voor een buro en een mooi bos bloemen kunnen geven. Ook op deze plaats nogmaals : Froukje bedankt!

Via kerkdienstgemist kunt u de dienst nog een aantal weken zien als u deze gemist heeft of nog een keer (een deel) wilt zien/beleven.

 

Voor de komende tijd blijven tot nader bericht de diensten nog online met ondersteuning van een paar mensen in de kerk.

 

Met vriendelijke groeten,

Sybren Salverda

 

 

16-12-2020

 

Beste gemeenteleden van de PKN Jutrijp-Hommerts en belangstellenden

De komende vijf weken houden wij alleen on-line kerkdiensten. Op advies van de classis Fryslan geven wij gehoor aan de oproep van onze minister-president om de komende vijf weken zo min mogelijk te reizen. U kunt digitaal meevieren via www.kerkdienstgemist.nl. Klik daarna op Fryslan, vervolgens op Hommerts en dan kunt u live of later de diensten bekijken en/of beluisteren.

Voor de duidelijkheid zetten we ze nog even op een rijtje:

  • Zondag 20 dec., 4e Advent, Doopdienst, 9.30 uur
  • Donderdag 24 dec. Kerstnachtvesper om 20.00 uur
  • Vrijdag 25 dec. Eerste Kerstdag, 9.30 uur
  • Zondag 27 dec. 9,30 uur
  • Donderdag 31 dec. Oudjaarsvesper, 19.30 uur
  • Zondag 3 januari Pitstop met concert, 11.00 uur

De dienst met Lifesong, die gepland stond op zondagmiddag 20 december om 16.30 uur gaat niet door. Wel is er de mogelijkheid om een opname van een dienst met Lifesong in Leeuwarden te bekijken en beluisteren via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=HLB0MUnKsgo

Als u vragen heeft, of als u graag een (pastoraal) gesprek wil met ds. de Hoop of met één van de kerkenraadsleden, kunt u altijd bellen of mailen. Doe dit dan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar ds. de Hoop – tel: 0515- 336442

Het is natuurlijk een grote teleurstelling dat wij opnieuw geconfronteerd worden met een lock-down. We moeten ons allemaal weer aanpassen en voor velen zijn de gevolgen groot. Laten we elkaar daarom zoveel mogelijk blijven helpen en samen moed houden en liefhebben. Juist met Kerst vieren we dat God aan de mensen denkt en hen opzoekt. Hij is mens geworden om Licht te brengen in onze duisternis. Laten we dat voor ogen houden!

Als een ster in lichte luister,

als een vurig verschiet

straalt gij ons tegen.

Terwijl de nacht nog huivert

daagt Gij op als ons nieuw lied! (Gezang 501: 1)

 

Met een hartelijke groet, namens de kerkenraad,

 

Sybren Salverda

Els van Os

Ds. Froukje de Hoop

 

 

 Jutrijp-Hommerts 8 oktober 2020

Beste gemeenteleden,
Wat waren we blij dat we weer in onze eigen kerk terecht konden, zij het wel onder strikte voorwaarden en regels en met Corona-coaches, maar toch..
Nu de Corona-besmettingen weer toenemen moeten we helaas weer een pas op de plaats maken, of liever een stapje terug.
De RIVM-regels worden weer aangescherpt. Op advies van de landelijke PKN houden ook wij ons aan deze richtlijnen , d.w.z. dat het aantal mensen dat de kerkdienst kan bezoeken is vastgesteld op 30 personen (excl. zij die een functie hebben).
De laatste maand is gebleken dat wij steeds rond dit aantal zaten, dus proberen we het zonder aanmelding vooraf te doen. Mocht toch blijken dat er teveel mensen komen, dan gaan we alsnog met een opgave-systeem werken.
We hopen en bidden dat de vieringen in onze eigen kerk kunnen blijven doorgaan en dat we niet weer terug hoeven naar de on-line vieringen.
Voor de laatste informatie kunt u altijd kijken op de website van de kerk en onze dorpen. En als u vragen hebt, dan kunt u ons altijd bellen.
Wij wensen u allemaal veel sterkte in deze moeilijke tijd!


Met een vriendelijke groet,

Namens de Kerkenraad

ds. Froukje de Hoop
Scriba Els van Os

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober:

kleine update (14-11-2020):

De FILMWEEK die we deze week wilden organiseren gaat NIET door ivm met de strengere maatregelen.

 

 

 

 

Bericht van eind augustus:

 

Weer naar de (eigen) kerk!
Voorzichtig, op anderhalve meter afstand, met looproutes, corona-coaches en
ontsmettingsmiddelen, maar toch…..we gaan weer diensten houden in onze eigen kerk. Wat zal het
een feest zijn om elkaar weer in de kerkdienst te ontmoeten.
En tegelijk ook anders: bij binnenkomst vragen we iedereen zich te registreren en uit volle borst
zingen zit er ook nog niet in. Ook samen koffiedrinken kan alleen als we afstand bewaren. Het zal
flink wennen zijn, maar we hopen dat U erbij bent op zondag 6 september.
Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, schroom niet om contact op te nemen met de
dominee of met iemand van de kerkenraad,
De diensten zijn via internet te beluisteren (geen beeld) en u kunt de link vinden via onze site:
www.pkn-jutrijphommerts.nl

 

 

 

 

 

 

Bericht van midden maart:

 

Beste gemeenteleden van de PKN gemeente Jutrijp-Hommerts en belangstellenden,

 

Het zal u niet ontgaan zijn dat  de kerkdienst van zondag 15 maart niet is doorgegaan. Via de website, whatsapp, mails en de telefoon hebben we u hierover geïnformeerd. De kerkenraad is inmiddels bij elkaar geweest om verdere stappen te bespreken.

Besloten is om de diensten van 22 maart en 29 maart niet door te laten gaan. Dit is het advies van de landelijke kerk en de Classis Fryslân en wij willen ons daaraan houden. Met elkaar moeten wij er alles aan doen om deze crisis zo goed mogelijk door te komen.

Over de diensten in de Stille Week (Palmpasen, 5 april t/m Eerste Paasdag) krijgt u nog bericht. We willen eerst even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt en we hopen natuurlijk dat wij voor deze vieringen weer samen kunnen komen in onze kerk.

Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden om zondagochtend toch naar een kerkdienst te luisteren via de radio, TV of het internet, maar ook de plaatselijke kerken proberen er alles aan te doen om in contact met u te blijven.

Zo is er de komende 2 weken een rechtstreekse uitzending vanuit de Mauritius Kerk in IJlst via hun website te beluisteren. Deze wordt verzorgd door een aantal predikanten uit de ring. U kunt deze dienst volgen via  https:/kerkdienstgemist.nl/stations/1866

En ook onze eigen predikant ds. Froukje de Hoop zal op zondag 22 en 29 maart om 9.30 uur een korte overdenking houden, die u kunt beluisteren via het internet. Ga hiervoor naar www.pkn-JutrijpHommerts.nl – klik naar diensten – klik naar rechtstreekse uitzending . Ook kunt u op een later tijdstip de viering beluisteren via de website door te klikken op: diensten-kerkdienst beluisteren. (u kunt ook online luisteren: https:/kerkdienstgemist.nl/stations/449)

Als u vragen heeft, of als u graag een (pastoraal) gesprek wil met ds. de Hoop of met één van de kerkenraadsleden, kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen. Doe dit dan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar ds. de Hoop – tel: 0515- 336442

Als er nieuws te melden is, doen wij dat via de website , de app-groep en uw e-mail . Gemeenteleden die niet digitaal bereikbaar zijn zullen we geregeld bellen met de laatste informatie.

Het zijn roerige en verwarrende tijden voor ons allemaal. Ieder probeert in te schatten wat haar of hem de komende tijd staat te wachten, maar wat de gevolgen van de coronacrisis zijn valt voorlopig nog niet te zeggen. Daarbij zal het voor de één soms moeilijker zijn dan voor de ander. Laten we elkaar daarom zoveel mogelijk helpen. Juist in deze onzekere tijden hebben we elkaar nodig, meer dan ooit. En laten we dat doen in het vertrouwen waar gezang 913 over spreekt:

“wat de toekomst brenge moge,

mij geleidt des Heren hand;

moedig sla ik dus de ogen

naar het onbekende land”

Met een hartelijke groet, namens de kerkenraad,

Sybren Salverda

Els van Os

Ds. Froukje de Hoop

###################################################################################################

 

31-3-2020:

###################################################################################################

Informatie over de  vieringen tot 1 juni

Op dit moment is het zo dat wij t/m Pinksteren geen diensten houden in de kerk.

Wel kunt u mee vieren via internet.  Deze vieringen kunt u rechtstreeks of achteraf beluisteren.

De diensten in de Stille Week vanuit de Mauritiuskerk in IJlst.

Videoverbinding: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1866-Mauritiuskerk-IJlst

Alleen geluid: www.kerkomroep.nl en dan IJlst opzoeken

Zondag 5 april – 9.30 uur – Palmzondag

Donderdag 9 april – 19.30 uur – Witte donderdag

Vrijdag 10 april – 19.30 uur – Goede Vrijdag

Zaterdag 11 april – 19.30 uur – Stille zaterdag

Zondag 12 april – 9.30 uur – Pasen

 

En vanaf 19 april elke zondag om 9.30 vanuit onze eigen kerk via de link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/449

Hoe lang nog, Heer? (psalm 13)

De afgelopen weken hebben wij geen zondagse kerkdienst kunnen houden en ondertussen is er meer duidelijkheid over de omvang van de corona-crisis en de genomen maatregelen. Daarom hebben we, op advies van de classis Fryslan, besloten dat we t/m Pinksteren geen samenkomsten hebben in onze kerk.

Wel is het mogelijk om diensten mee te beleven via het internet:

De diensten van Palmzondag en in de Stille week worden voorbereid door de predikanten uit onze Ring en zullen vanuit de Mauritiuskerk in IJlst worden uitgezonden.

Ds. Hofstra uit IJlst omschrijft het zo: we hebben de handen gevouwen en de handen ineengeslagen en leven zo met elkaar naar Pasen toe om op de dag zelf de Opstanding te vieren en de lofzang gaande te houden.

Na Pasen is er elke zondag een korte viering te beluisteren via het internet vanuit onze eigen kerk. Hierin gaan ds. Froukje de Hoop en Rob Bergsma, onze jeugdwerker voor. Alle andere activiteiten zijn tot nader orde uitgesteld. Voor de gezondheid van ons allen is het beter om nu zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat valt velen van ons zwaar, we kunnen niet op bezoek of zelf bezoek ontvangen, we maken ons zorgen om de kwetsbare mensen en over de toekomst.  Wij hopen dat u in contact met ons blijft via de vieringen en mocht u behoefte hebben aan een gesprek, of hulp nodig hebben, u kunt altijd met ons bellen, mailen of appen.

Niemand weet hoe lang dit gaat duren en wij bidden u allen de hoop en het vertrouwen toe, waarmee psalm 13 eindigt:

Hoe lang nog, Heer? ….

Ik vertrouw o uw liefde:

mijn hart zal juichen omdat u redding brengt,

ik zal zingen voor de Heer, hij heeft mij geholpen.

Een hartelijke groet namens de kerkenraad

ds. Froukje de Hoop, Sybren Salverda en Els van Os

 

###################################################################################################

 

 

 16-4-2020:

Vieringen tot en met Pinksteren vanuit de Mauritiuskerk, IJlst


Leven na Pasen hoe doen we dat? In ons vorige bericht en in het
Ringblad stond dat wij na Pasen weer diensten zouden gaan
uitzenden vanuit onze eigen kerk.
Maar na veel enthousiaste reacties op de gezamenlijke vieringen en
aandringen vanuit onze buurgemeenten heeft de kerkenraad
besloten om te blijven deel nemen aan de vieringen vanuit de
Mauritiuskerk te IJlst. Een beeld bij de woorden geeft toch wel een extra dimensie en volgens de
tellingen vieren velen mee vanuit de huiskamers. En daar doen we het voor: de lamp brandende te
houden en samen te danken en te bidden en te hopen op de tijden dat wij elkaar weer fysiek kunnen
ontmoeten.


Dus vanaf komende zondag, 19 april t/m 31 mei (Pinksteren) kunt u de kerkdiensten volgen via
kerkdienstgemist.nl (beeld) of kerkomroep.nl (audio).
Vul de plaatsnaam “IJlst” in op de zoekbalk. Zoek de kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer
IJlst. Op uw scherm komt het plaatje met “Mauritiuskerk IJlst”. Klik op de groene balk ‘naar kerk’. U
kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken. Of u kijkt de kerkdiensten terug door ook
op de datum te klikken. Ook op de televisie met internetverbinding kunt u via internet de website
www.kerkdienstgemist.nl selecteren.
Op zondag 19 april gaan ds. D.E. Hofstra (IJlst) en ds. A. Warnar-van den Berg (Heeg) voor, op 26 april
ds. R. Tuitman (Oosthem) en ds. F. de Hoop (Jutrijp-Hommerts). Op zondag 3 mei verzorgen ds. A.
Warnar-van den Berg en ds. F. de Hoop de dienst. Informatie over de diensten daarna kunt u in het
ringblad vinden. Houdt verder de website van Kerk en Dorp in de gaten, als er nieuws is melden wij
het daar direct!
Leven na Pasen: dat is ook leven in een nieuwe werkelijkheid, omdat de Opstanding alles heeft
veranderd. Op dit moment ervaren we allemaal dat dat niet altijd meevalt: er is heimwee naar het
‘gewone’, onzekerheid over het nieuwe, ploeteren om een weg te vinden… maar we gaan richting
Pinksteren. Het feest waarop we vieren dat God zijn Geest aan ons geeft om ons bij te staan.
Wij hopen en bidden dat u het allemaal goed maakt en groeten u hartelijk, ook namens de
kerkenraad

Sybren Salverda (voorzitter)
Els van Os (scriba)
ds. Froukje

 

Kerkdiensten van Pasen naar PinksterenKleiner

 

 juni 2020

"ook in juni blijven we on-line onze diensten vieren vanuit de Mauritiuskerk in IJlst. kunt u de kerkdiensten volgen via
kerkdienstgemist.nl (beeld) of kerkomroep.nl (audio).
Vul de plaatsnaam “IJlst” in op de zoekbalk. Zoek de kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer
IJlst. Op uw scherm komt het plaatje met “Mauritiuskerk IJlst”. Klik op de groene balk ‘naar kerk’. U
kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken. Of u kijkt de kerkdiensten terug door ook
op de datum te klikken. Ook op de televisie met internetverbinding kunt u via internet de website
www.kerkdienstgemist.nl selecteren.
Op zondag 7 juni gaan ds. F. de Hoop (Jutrijp-Hommerts) en ds. ds. R. Tuitman (Oosthem-Abbega-Folsgare) voor.
Op 14 juni ds. A. Warnar-van den Berg (Heeg) en jongerenwerker Rob Bergsma (Jutrijp-Hommerts).
Op 21 juni ds. R. tuitman (Oosthem-Abbega-Folsgare) en ds. F. de Hoop (Jutrijp-Hommerts)
Op 28 juni ds. D. Hofstra (Ijlst) en ds. R. Tuitman (Oosthem-Abbega-Folsgare).
 
Informatie over de diensten daarna kunt u in het ringblad vinden.
Houdt verder de website van Kerk en Dorp in de gaten, als er nieuws is melden wij het daar direct! "
 

 

 

 

juli 2020:

 

Samen door de zomer

We merken allemaal dat de coronaregels versoepeld zijn en dat betekent ook dat we weer naar de kerk mogen. Maar vanwege de zomer en de vele beperkingen (niet zingen, geen koffiedrinken, aparte looproutes en veel schoonmaken) heeft de kerkenraad definitief besloten om in de maanden juli en augustus de diensten digitaal te blijven vieren vanuit IJlst. Afhankelijk van de situatie gaan we vanaf zondag 6 september weer in onze eigen kerk de diensten te houden. Zet die datum dus alvast in uw agenda!

De digitale diensten zijn niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken via de computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de website www.kerkdienstgemist.nl Vul de plaatsnaam IJlst in op de zoekbalk. Zoek kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer IJlst. Op uw schermbeeld komt het plaatje met Mauritiuskerk IJlst. Klik op de groene balk Naar Kerk U kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken. Of u kijkt kerkdiensten terug door op de datum te klikken. Ook op de televisie met internet verbinding kunt u via het internet de website van www.kerkdienstgemist.nl selecteren.

Vanaf 12 juli kunnen de diensten bezocht worden door maximaal 100 mensen. Ook u bent van harte uitgenodigd om te komen want de plekken zijn bestemd voor mensen uit alle gemeenten die samenwerken in de diensten in de Mauritiuskerk. (Er zijn in de Mauritiuskerk maximaal 100 plaatsen, inclusief de galerij, op anderhalve meter afstand van elkaar). Wel wordt er gewerkt met  reservering en moet je je van tevoren opgeven: naam, woonplaats en aantal kerkgangers. De voorgangers van de zondag krijgen extra plaatsen voor hun gemeenteleden toebedeeld. Reservering op de vrijdag voorafgaand aan de dienst, 16.00-18.00 uur via mail, whatsapp of telefonisch. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; whatsapp en telefonisch: 06-30494671

Als er voor iemand geen plek meer is wordt hij of zij daarover voor zaterdag 12.00 uur geïnformeerd. De aanmelding start op vrijdag 10 juli.