Collecte           Diaconie - Mensenkinderen

9.30 uur           Kinderkerk o.l.v. Jeltje vd Hoek, Marjan Jaarsma en Eline vd Zee in het Dorpshuis

13. Collecte

Op zondag 13 dec wordt Nicole Jildau Annelie, Sinnewar 24, gedoopt. Nicole is de dochter van André en Jacquelien de Boer-Trip en het zusje van Feline en Marijn en ze werd op 11 sept. geboren. De Schriftlezing voor deze 3e zondag van Advent komt uit Lucas 1: 39-56.  waarin twee (a.s.) moeders en hun kind centraal staan. Hoe toepasselijk! We hopen samen op een mooie dienst. Op de 4e zondag van Advent gaat ds. J. Kamerling voor in de eredienst. Ook is er dan kinderkerk in het dorpshuis. De kerstnachtdienst is ook dit jaar weer voorbereid in samenwerking met de evangelisatiecommissie. Het thema is dit jaar 'Op weg naar het (on)bekende' en het belooft een dienst te worden met veel zang en muziek. En natuurlijk ontbreken ook de chocolademelk en het kerstbrood niet. Eerste kerstdag vieren we de geboorte van Jezus, het licht en de muzikale medewerking wordt door het korps Ere zij God verzorgd. Op zondag 27 dec. is ds. Th. van der Louw onze gastpredikant. Ds. van der Louw heeft samen met zijn vrouw en drie kinderen jarenlang in Mexico gewerkt als bijbelvertaler. Eerder werkte hij ook mee aan de totstandkoming van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Op oudjaarsavond komen we bij elkaar voor een vesper, waarmee we afscheid nemen van 2015.

Tijdens de Pitstop van 3 januari is er dan gelegenheid om elkaar veel heil en zegen te wensen in 2016 en natuurlijk is er ook aandacht voor de koffer, die nu al bijna een jaar lang op de ouderlingenbank ligt.

Collecte 20 december – Mensenkinderen

Geen werk, geen inkomen, stijgende voedsel- en energieprijzen en een koude winter drijft vele arme gezinnen in Albanië, Armenië, Bulgarije en Moldavië tot wanhoop. Ze leven in bange onzekerheid of ze de wintermaanden kunnen overleven. Zullen ze voldoende eten hebben? Zij voelen zicht volledig afhankelijk van God en medemens. Mensenkinderen trekt zich het lot van deze arme medemensen aan. Met hulp van lokale (kerkelijke) vrijwilligers geven wij hen vier maanden lang een uitgebreid voedselpakket. Op deze manier helpen we ze de winter door. De artikelen worden ter plaatse gekocht, dat scheelt transportkosten en stimuleert de lokale economie.

Collecte 25 december – eerste Kerstdag – Kinderen in de knel

Kerst is het feest van Licht. Jezus werd geboren en maakte Gods Licht zichtbaar voor iedereen. In deze tijd willen wij het Licht delen met elkaar. We geven het door aan kinderen in Moldavië, voor wie het leven vaak donker is. Zij verlangen naar een uitgestoken hand en een sterke schouder. Wilt u een licht voor hen zijn? Geef voor het leven van kwetsbare kinderen in Moldavië.

Gespreksgroep voor jonge gemeenteleden

Op dinsdag 12 januari komen we weer bij elkaar om 20 uur in de pastorie met gemeenteleden tussen de 25-35 jaar. We lezen samen een stuk uit de bijbel en bespreken zo ook wat ons bezighoudt en wat we nu eigenlijk geloven. Dit keer staat de vraag: “wat is bidden?” centraal. Een ieder is van harte welkom.

Catechese 18+

De volgende bijeenkomst van de 18+ groep is op zondag 13 dec om 19 uur in de pastorie.

We bekijken de 2e video van Youth Alpha waarin de vraag “wie is Jezus?” centraal staat.

Flits, Signaal en Reflector

Tot de Kerst hebben de jongeren van Flits, Reflector en Signaal zich verdiept in het eerste gedeelte van de Bergrede, waar Jezus wijst op wat het echte geluk is. Het viel niet altijd mee om te begrijpen wat Jezus precies bedoelt, maar er is wel genoeg stof om nu vanaf januari op een andere manier verder te gaan. We gaan vier groepen vormen, die elk op eigen wijze iets met de woorden van Jezus gaan doen. Het is de bedoeling dat er een dans-, een theater-, een decorbouw-, een schilder- en een muziekgroep komt. Van januari tot maart gaan deze onder begeleiding van een vakman aan de slag. Op zaterdagavond 16 april gaan we dan laten zien wat we gedaan hebben in een afsluitende avond, waarvoor we iedere belangstellende uitnodigen. Wil je meedoen of meer weten, meld je dan bij Peter en Mirjam Dudok (851828).

De seniorenkring komt weer bij elkaar op vrijdagmiddag 15 januari 2016 om 13.30 uur in de pastorie. Het volgende hoofdstuk uit “Jesaja beter begrijpen” is aan de beurt: God van de toekomst, Jes. 34 en 35.

Het kinderleerhuis voor groep 6 begint op donderdag 14 januari. De uitnodigingen worden via school verspreid in de week na de Kerstvakantie. Het kinderleerhuis duurt 3 weken en is op donderdag van 14.30-15.30 uur in de consistorie van de Johannes de Doperkerk. Aansluiten kan altijd: info en opgave bij ds. F. de Hoop (336442, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

14. Een moment van stilte en gebed

15. Er is weer een moment van stilte en gebed in de kerk op 11 dec 2015. De eerstvolgende keer daarop is op 22 januari 2016. We beginnen om 19.30 uur.

16.

• In de meeste diensten op zondag maken we gebruik van een beamer.

• zondag 14 oktober - 9.30 uur

voorganger: ds. J. Salakay - Luttelgeest