Zondag 12 juni

9.30 uur           ds. P. Hekstra

Collecte           Kerk

Zondag 3 juli    Tentdienst

10.00 uur         De koffie staat klaar!

10.30 uur         ds. F. de Hoop

Collecte           Jeugdwerk

Zondag 10 juli

9.30 uur           ds. F. de Hoop

Collecte           Diaconie

Op zondag 12, 19 en 26 juni heten we een gastpredikant welkom en op 3 juli is er de tentdienst als afsluiting van het dorpsfeest. Hieronder vindt u daarover meer informatie. Op 10 juli lezen we verder uit het boek Numeri. Op 29 mei lazen we hoe God aanwezig is bij zijn volk door een wolk overdag en een vuurkolom 's nachts. Deze zondag gaat het over Mirjam en Aaron, die een vraagteken zetten bij het gezag van Mozes (Num 12: 1-12).

Tentdienst – Goed/Fout!?

Ook dit jaar sluiten we het dorpsfeest af met een feestelijke tentdienst. Om 10 uur staan de koffie en de cake klaar (en er is natuurlijk limonade of thee voor wie geen koffie wil) en we beginnen met de dienst om 10.30 uur. Het thema Goed/Fout!? hebben we van de feestcommissie overgenomen en is goed voor allerlei verrassingen! Trouwens ook de vertrouwde elementen ontbreken niet: zoals het afscheid van de kinderen van groep 8 in de dienst en het loslaten van de duiven na de dienst. Je kunt ook nog steeds meezingen in het, speciaal voor de tentdienst, opgerichte koor. Er wordt geoefend op zondagavond 19 en 26 juni. Opgeven en verdere info bij Hans Wempe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

“Opsporing verzocht

In dit populaire tv-programma worden misdadigers opgespoord met de hulp van burgers. In de laatste Pitstop zochten we niet naar misdadigers, maar naar twee bekende personen uit de Bijbel. Bij iedere persoon hoorden 5 voorwerpen, die we niet te zien kregen, maar wel mochten voelen. En daarna probeerden we te bedenken aan wie deze dingen ons deden denken. Het was niet zo heel moeilijk om te bedenken dat een veer, een takje, water, spijker en een stukje hout wel eens bij Noach konden horen. Maar het viel nog niet mee om uit te vinden dat een tamboerijn, een fopspeen, zand, water en een matze (een soort cracker) verwezen naar Mirjam, de zuster van Mozes. Gelukkig lazen Jetske en Reinier hun verhalen na afloop voor, want anders hadden we het misschien niet geweten. Bedankt iedereen die meedeed, bedankt iedereen die meehielp. Het was een mooie afsluiting van dit seizoen. Op 3 juli is er de tentdienst, in augustus is er geen Pitstop en op 4 september is er de Startzondag (die dit jaar trouwens door de Pitstop commissie wordt voorbereid).

Op 2 oktober beginnen we dan weer met de “normale” Pitstop.

Collecte zondag 12 juni - Rooseveltpaviljoen

Na lange tijd van verbouwen, hebben de eerste gasten kunnen genieten van een onbezorgde vakantie in het nieuwe Rooseveltpavilioen op landgoed Hydepark in Doorn.

Voor hen is dit heel bijzonder: door ziekte en handicap zijn zij en hun partners vaak aan huis gekluisterd.

Een week ertussenuit is een welkome afwisseling in hun bestaan.

Hoewel de organisatie probeert de kosten van zo’n vakantieweek zo laag mogelijk te houden, zijn er mensen die, door allerlei omstandigheden, dit bedrag niet op kunnen brengen.

Met de opbrengst van de landelijke collecte van de Protestantse kerk op 12 juni kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met een laag inkomen kunnen genieten van een fijne vakantie.

Doopzondag

Op zondag 11 september is er weer gelegenheid om uw kindje te laten dopen. Voor meer informatie en aanmelding kunt bij terecht bij ds. F. de Hoop.

Afsluiting Kinderkerk met Poppentheater

Zondag 22 mei was afsluiting van de kinderkerk waarbij we Poppentheater Peter Speelman hadden uitgenodigd met de voorstelling: “De bouwplaats”.

Een gesprek met Timmy ( de pop) over zekerheid krijgt een onverwachte wending. Timmy krijgt wel erg veel zelfvertrouwen en wil leven zonder de poppenspeler. Hij beslist zelf wat hij wil doen en wat goed en fout is. Het gaat erg goed. Timmy heeft het goed naar zijn zin zonder de poppenspeler....totdat...

De boodschap die door deze voorstelling heen klinkt is dat we elkaar nodig hebben. We kunnen denken dat we alles alleen kunnen, maar samen is beter, veiliger en veel leuker.

Het verhaal is te vergelijken met het bijbelverhaal van de verloren zoon.

Het was een hele leuke morgen.

De leiding van de kinderkerk

Een moment van stilte en gebed

Er is weer een moment van stilte en gebed in de kerk op 1 juli. De eerstvolgende keer daarop is op 5 augustus 2016. We beginnen om 19.30 uur.

• In de meeste diensten op zondag maken we gebruik van een beamer.

• zondag 14 oktober - 9.30 uur

voorganger: ds. J. Salakay - Luttelgeest