Jutrijp-Hommerts, 23 mei 2018

Het tweelingdorp Jutrijp-Hommerts ligt in de mooie gemeente Súdwest-Fryslân, als een typisch “lintdorp”. Het ligt ± 4 km. ten zuiden van Sneek en IJlst en vlakbij de watersportdorpen Heeg en Woudsend. Genieten op het water ligt binnen handbereik.

Jutrijp-Hommerts heeft ca. 900 inwoners. De dorpelingen vormen een gemêleerd gezelschap met veel ondernemerschap en er is een rijk verenigingsleven.

De PKN-gemeente Jutrijp-Hommerts is de enige kerkelijke gemeente in het tweelingdorp. We “kerken” in de Johannes de Doperkerk, deze bevindt zich in Hommerts. De kerk wordt momenteel verbouwd met oog voor historie en wordt geschikt gemaakt voor nieuwe vormen van kerk zijn. De kerkelijke gemeente telt ca. 450 leden. Er is een full time predikant in onze gemeente, ds. Froukje de Hoop. De gemeente staat open voor andere manieren van geloofsbeleving. We hechten grote waarde aan eensgezindheid, begrip voor elkaar en omzien naar elkaar, zowel binnen als buiten onze kerkmuren.

Gezocht: Kerkelijk werker. Je bent enthousiast, charismatisch, open en houdt van mensen. Je bent in staat om ‘out-of-the-box’ te denken en wil met ons wegen bewandelen om aan een levendige geloofsgemeenschap te werken. Je bent in staat relaties op te bouwen en mensen met elkaar te verbinden binnen de gehele dorpsgemeenschap. Vooral het omgaan met jongeren en jonge gezinnen maakt jou enthousiast. Je bent een betrokken Christen en lid van de PKN. Je kunt omgaan met een grote verscheidenheid aan geloofsbeleving.

Verdere eisen:

• Je bent in het bezit van een HBO-opleiding kerkelijk werker;

• Je hebt enige jaren relevante ervaring;

• Je hebt geen “8 tot 5 mentaliteit”;

• Je bent in het bezit van een rijbewijs;

• Digitale vaardigheid is een pré;

• Affiniteit met de Friese taal is een pré.

De PKN-gemeente Jutrijp/Hommerts biedt jou:

Een leuke gemeente met een dominee die met jou wil samenwerken. Onze gemeente kent uitdagingen; we staan open voor veranderingen en verwelkomen nieuwe vormen van het beleven en delen van het geloof. De functie is voor 0,6 fte (24 uur) voor een periode van 4 jaar. Salaris en proeftijd conform cao. Voor een flexibele werkplek met laptop en telefoon wordt gezorgd.

Zijn wij op zoek naar jou en heb jij interesse? Mail dan voor 01 juli naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor eventuele vragen kun je telefonisch contact opnemen met Wikje Sijbranda (06 - 51 24 53 78) of via bovengenoemd mailadres.

• In de meeste diensten op zondag maken we gebruik van een beamer.

• zondag 23 september - 9.30 uur

organist:     K. Booy