Zondag 1 sept          Startzondag

9.30 uur          ds. F. de Hoop

Collecte          Diaconie

Startzondag op 1 september

Op de eerste zondag na de zomervakantie maken wij met zijn allen een uitstapje naar Elahuizen. Daar houden we op het eiland in Fluessen onze startzondag met een korte dienst, een programma voor jong en oud en een afsluitende barbecue. We vertrekken vanaf het dorpshuis om 9.00 uur en om 14.00 uur is het ‘officiele’ gedeelte afgelopen. Wie wil kan nog blijven om te zeilen. Wilt u een klapstoeltje meenemen om op te zitten? En graag even opgeven bij Joan vd Zee ( 442436 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), ivm het eten. En laat het ook even weten als u zelf kunt zeilen. Mocht het weer tegenzitten dan hebben we een alternatief programma in het dorpshuis.

Deze herfst staan een aantal verhalen over Saul en David op het rooster uit 1 Samuel. We beginnen op zondag 15 sept. met 1 Samuel 16: 1-13. Op zondag 29 sept. lezen we 1 Samuel 17: 31-58. Die zondag vieren we ook het Heilig Avondmaal. 8 september is er een fryske tsjinst, waarin ds. Lieuwe Westra voorgaat en op zondag 22 sept. verwelkomen we ds. Koops.

1 september – Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Voor meer info www.opendoors.nl

22 september – Vrede verbindt over de grenzen

De Protestantse Kerk, Kerk in Actie en PAX ondersteunen initiatieven voor vrede over landsgrenzen heen, maar ook over grenzen van cultuur en religie heen.

29 september – Zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen

Op 1 oktober is het Internationale Ouderendag. In Moldavië, het armste land van Europa staan zieke en kwetsbare ouderen er helemaal alleen voor. De zorg die ze zo hard nodig hebben, is niet voorhanden.

Goeie

Zo, het gaat allemaal weer beginnen.

Voor de vakantie hebben we met een clubje nog even het jaar afgesloten met een bescheiden LAN-party. Ik zou zeggen: blijven oefenen jongens, dan kunnen jullie mij misschien de volgende keer verslaan… Was gezellig, doen we weer es!

Maar nu gaan we vooruit kijken. Eerst even een oproep om vooral door te bladeren in dit ringblad naar de algemene aankondigingen voor de ring. Daar staat namelijk iets te lezen over een aanstaande reis voor jongeren naar Taizé (Frankrijk). Ik hoop, mede omdat ik meehelp in de organisatie, dat we ook met wat jongeren uit ons dorp daaraan mee gaan doen. Dat kan echt onvergetelijk worden. Dus ga dat eerst even lezen, en kom dan hier weer terug.

Gelezen?

Er is nog meer om naar vooruit te kijken. Zo gaat Flits weer beginnen! Wat was dat ook alweer? Flits is een avondje in de twee weken waarop we in de kerk (of nu in het Dorpshuis) samen komen met wat leeftijdsgenoten (leeftijd ong. 11-13). We lezen een verhaal, spelen een spelletje, hebben het wat over de zaken die ons bezig houden. Altijd gezellig! Mocht je (kind) nu in de leeftijdsfase hiervoor zijn gekomen, neem dan ff contact op met mij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan voeg ik je toe aan de groepsapp. Een datum voor de eerste bijeenkomst moet nog geprikt worden, dus dat zal via die groepsapp gaan.

Een deel van de Flits-jongeren is nu oud genoeg om met elkaar een nieuwe groep te gaan starten. Deze jongeren kunnen binnenkort een mailtje (via hun ouders) van mij verwachten, dan gaan we samen even nadenken over dit nieuwe jaar en onze plannen.

Tot slot wil ik iedereen van harte aanmoedigen om vooral naar het startweekend te komen! Toffe plannen, wordt leuk!

Dat was ‘m weer, Rob

Op vrijdag 6 september is er een moment van stilte en gebed in de pastorie om 19.30 uur. De eerstvolgende keer daarna is op 4 oktober.

Op vrijdagmidddag 27 sept is er seniorenkring om 13.30 uur in de pastorie. Het thema is “Oude mensen – profeten?”. Iedereen is van harte welkom, ook als u eerst alleen een keertje wilt komen kijken.

Kring jonge gemeenteleden

Op maandagavond 16 september komt de kring van jonge gemeenteleden bij elkaar in de pastorie. We beginnen om 19 uur met een maaltijd, maar je mag ook om 20 uur aanschuiven als dat je beter past. Het thema is nu nog niet bekend.

Het kinderleerhuis voor groep 4 is op 19 sept, 26 sept en 3 okt. We beginnen meteen na schooltijd en iedereen wordt via school persoonlijk uitgenodigd. En natuurlijk zijn ook de kinderen uit groep 4 die niet op de VHBschool zitten van harte welkom!Omdat de kerk gerenoveerd wordt is het kinderleerhuis in het dorpshuis.

• zondag 20 oktober - 9.30 uur

voorganger: ds. T.T. Osinga - Franeker