• Zondag 5 april Palmpasen vanuit IJlst
  • 30 uur ds. A. Warnar-van den Berg, ds. R. Tuitman, ds F. de Hoop

 

Donderdag 9 april     Witte Donderdag vanuit IJlst

19.30 uur        ds. D.E. Hofstra, Ds. A. Warnar-van den Berg

 

Vrijdag 10 april          Goede Vrijdag vanuit IJlst

19.30 uur        ds. R. Tuitman, pastor L. Andel- Verhoeven

Zaterdag 11 april      Stille Zaterdag vanuit IJlst

19.30 uur        ds. D.E. Hofstra, ds. F. de Hoop

Zondag 12 april         Pasen vanuit IJlst

9.30 uur          ds. R. Tuitman

 

Zondag 19 april         vanuit de Johannes de Doperkerk

9.30 uur          dhr. R. Bergsma, jeugdwerker Jutrijp-Hommerts

Zondag 26 april         vanuit de Johannes de Doperkerk

9.30 uur          ds. F. de Hoop

 

Zondag 3 mei vanuit de Johannes de Doperkerk

9.30 uur          ds. F. de Hoop

 

Bij de diensten: En toen was ineens alles anders

Toen we half maart het dringende advies van de classis kregen om geen kerkdiensten te houden, ook niet als we met minder dan 100 personen zijn, moesten we eerst even van de schrik bekomen. Niemand van ons kon zich herinneren dat zo iets ooit was voorgekomen en we dachten natuurlijk allemaal aan de feestelijke heropening van ons kerkgebouw, die we op 22 maart zouden vieren. U weet  het, die kon niet doorgaan en ondertussen is het zelfs zo dat we in elk geval tot en met Pinksteren (31 mei) geen diensten houden in onze kerk.  We hopen en bidden dat het  daarna weer mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen, maar tot die tijd vinden we het ook belangrijk om de lofzang zo veel mogelijk gaande te houden. Op zondag 22 maart en 29 maart was er een dienst te beluisteren via het internet en ook de na Pasen zal dat het geval zijn. Deze diensten zijn te beluisteren via de website van onze kerk (www.pkn-jutrijphommerts.nl/) Rechts vindt u, in roze, de mededeling “klik hier voor de rechtstreekse uitzending”. Klik hierop en u kunt de diensten beluisteren. Rechtstreeks om 9.30 uur of achteraf via kerkdienstgemist.nl Deze site komt automatisch in beeld als u achteraf op de link klikt.

Let op: deze diensten beginnen vanaf 19 april. In de Stille Week (5-12 april) ga ik met een aantal collega’s uit de ring  voor vanuit de Mauritiuskerk in IJlst. Zoals mijn collega ds. Hofstra schrijft: we hebben de handen gevouwen en de handen ineengeslagen en leven zo met elkaar naar Pasen toe om op de dag zelf de Opstanding te vieren. Deze diensten zijn niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken via de computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de website www.kerkdienstgemist.nl Vul de plaatsnaam IJlst in op de zoekbalk. Zoek kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer IJlst. Op uw schermbeeld komt het plaatje met Mauritiuskerk IJlst

Klik op de groene balk Naar Kerk U kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken.

Of u kijkt kerkdiensten terug door ook op de datum te klikken.

Ook op de televisie met internet verbinding kunt u via het internet de website van www.kerkdienstgemist.nl selecteren.

Voor wie dat wil zijn er twee momenten van voorbereiding: Op Witte Donderdag vragen we u zelf even een stukje brood en een glaasje klaar te zetten voor de uitzending. En op Stille Zaterdag een kaarsje, waxinelichtje of elektrisch lichtje.

En verder...

zijn alle andere activiteiten tot nader orde uitgesteld. Voor de gezondheid van ons allen is het beter om nu zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat valt velen van ons zwaar. We zijn ons gewone ritme kwijt, we kunnen niet op bezoek of zelf bezoek ontvangen, we maken ons zorgen om kwetsbare mensen en over de toekomst. Premier Rutte vroeg ons om een beetje op elkaar te letten en dat kan ik alleen maar onderstrepen. En ik voeg eraan toe: blijf voor elkaar bidden. Bidden wordt vaak gezien als een uiting van machteloosheid: van roepen tot God omdat we in nood zitten. Dat klopt en daar is alle ruimte voor. Maar bidden is ook een geschenk dat we gekregen hebben om er voor elkaar te zijn. De afgoden van onze tijd willen dat wij dat niet zo voelen. Zij zijn er op uit dat wij denken dat bidden niets voorstelt, maar laten we daar niet in trappen en juist wel onze handen vouwen om elkaar te steunen en te helpen. Juist in de 40dagentijd staan we er als kerk bij stil dat het kwaad zich niet zomaar overgeeft en dat de overwinning op de dood niet zomaar tot stand kwam. Het lijden en de dood van Jezus herinnert ons eraan wat het God zelf gekost heeft. Laten wij in deze onzekere tijd onze hoop en ons geloof voeden door te bidden voor onszelf en anderen.

Wel uitstel geen afstel

Het feest van de opening kon op 22 maart jl. niet doorgaan, maar D.V.  kunnen we over een tijdje een nieuwe datum prikken. Want uitstel betekent betekent geen afstel!

Opbrengst collectes

8 maart (Pitstop):  voor Kinderen in de Knel/onderwijs in India: €120,60.

11 maart: Biddag. 1e collecte €276,70 opgebracht voor hulp aan de boeren in Oeganda en 2e collecte €173,35 voor de onkosten van de dienst. Alle gevers hartelijk dank!

Wij hopen dat u ook nu er geen kerkdiensten zijn toch blijft geven: direct aan Kerk in Actie, of via onze diaconie of kerkvoogdij. Bij voorbaat dank!

 

Bedankt!

Er is een brief binnengekomen van Hindrik van der Meer om ons te bedanken voor de ontvangst op 19 feb. jl. Die brief is te lang om in zijn geheel te publiceren, maar op verzoek zendt onze scriba u hem graag toe.

Goeie

Nou, dat ging allemaal wat anders dan we verwacht hadden… We hadden allemaal mooie plannen opgezet voor deze maanden, onder andere op Pasen gericht, maar die schuiven we even een jaartje door. Ondertussen stel ik me dezelfde vraag die veel mensen zichzelf stellen: wat kun je nog wél doen als je niet meer in dezelfde ruimte kan zijn met elkaar?

Met Flits ben ik erachter gekomen dat een Kahoot-quiz niet het beste middel is! De jongeren die daaraan meededen hebben mij even kunnen uitlachen om mijn digitale gekluns. Blijkbaar ben ik met 27 jaren oud al niet jong genoeg meer om bij te blijven. Confronterend!

We blijven de komende tijd gewoon proberen om met Flits even samen te komen en bij te praten. Dus de uitnodiging staat zoals altijd: als je nog nooit of nog niet zo vaak hebt meegedaan bij Flits, mail me dan even op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is een uurtje met een goed verhaal, gezelligheid en als het lukt een spelletje, voor groep 8+middelbare school.

Graag had ik allerlei aankondigingen gedaan van de plannen die ik heb, maar met de grote onzekerheid van de komende weken/maanden zou dat was optimistisch zijn van me. Dan maar een aanmoediging: zoek elkaar digitaal op, houd je aan de regels en probeer de tijd die vrijkomt eens aan God te geven! Lees een goed boek over Hem, bid es wat vaker (genoeg om voor te bidden!) of zet een tijdje wat muziek op die over Hem gaat. Laten we deze kostbare tijd niet verdoen door alleen maar naar onze telefoons te staren ;) En lief zijn voor je ouders! Ze moeten het nog een tijdje met je uithouden. Hopelijk tot snel! Rob