• Zondag 14 juni vanuit IJlst
  • 30 uur ds. A. Warnar-van den Berg, dhr. R. Bergsma

 

Zondag 21 juni          vanuit IJlst

9.30 uur          ds. R. Tuitman, ds F. de Hoop,

 

Zondag 28 juni          vanuit IJlst

9.30 uur          ds. D.E. Hofstra, ds. R. Tuitman

Zondag 5 juli  vanuit IJlst

9.30 uur          ds. F. de Hoop, ds. D.E. Hofstra

Weer naar de kerk?!

Van de regering mogen we deze maand weer voorzichtig naar de kerk. Voorzichtig betekent voor de diensten: niet zingen, niet meer dan 30 mensen, geen koffiedrinken, aparte looproutes en veel, heel veel schoonmaken. Daarom heeft de kerkenraad besloten om in ieder geval in juni de diensten digitaal te blijven vieren vanuit IJlst en het liefst zouden we daarmee doorgaan tot september. Op de kerkenraadsvergadering van 22 juni nemen we daarover een definitief besluit. Op dat moment is het duidelijker wat de stand van zaken is i.v.m. het coronavirus en kunnen we een verantwoorde beslissing nemen.

Ondertussen is de kerk in de maand juni wel open op dinsdagochtend van 11-12 uur en op vrijdagavond van 19-20 uur. Voor iedereen die weer eens even naar de kerk wil, om stil te worden, te bidden of een kaarsje aan te steken!

De digitale diensten zijn niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken via de computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de website www.kerkdienstgemist.nl Vul de plaatsnaam IJlst in op de zoekbalk. Zoek kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer IJlst. Op uw schermbeeld komt het plaatje met Mauritiuskerk IJlst. Klik op de groene balk Naar Kerk U kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken. Of u kijkt kerkdiensten terug door ook op de datum te klikken. Ook op de televisie met internet verbinding kunt u via het internet de website van www.kerkdienstgemist.nl selecteren.

In IJlst heeft men al wel besloten om op zondag 28 juni en 5 juli te gaan proefdraaien met 30 mensen. Vanaf 12 juli gaan ze daar dan diensten vieren met maximaal 100 mensen. De beperkte plaatsen zijn bestemd voor mensen uit alle gemeenten die samenwerken in de diensten in de Mauritiuskerk. (Er zijn in de Mauritiuskerk maximaal 100 plaatsen, inclusief de galerij, op anderhalve meter afstand van elkaar). De eerste twee proefzondagen worden mensen uit diverse gemeenten uitgenodigd. Vanaf 12 juli werken we met reservering en moet je je van tevoren opgeven: naam, woonplaats en aantal kerkgangers. De voorgangers van de zondag krijgen extra plaatsen voor hun gemeenteleden toebedeeld. Reservering op de vrijdag voorafgaand aan de dienst, 16.00-18.00 uur via mail, whatsapp of telefonisch. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; whatsapp en telefonisch: 06-30494671

Als er voor iemand geen plek meer is wordt hij of zij daarover voor zaterdag 12.00 uur geïnformeerd. De aanmelding start op vrijdag 10 juli.

Bloemen en andere activiteiten

Ook in mei zijn er elke week bloemen als een groet vanuit de gemeente naar verschillende mensen in onze dorpen gebracht. Op 3 mei zijn de bloemen naar Jelte en Tjalda Raap-Terpstra, Jeltewei 68, gegaan. Zij vierden op 1 mei dat ze 12,5 jaar aan elkaar verbonden zijn. Het echtpaar J. en W. Haag-Bruijnes, Krimwei 5, was op 11 mei 30 jaar getrouwd en kreeg de bloemen op 10 mei. Dhr. en mw. Groenveld, Riperwei 6, op 11 mei 30 jaar getrouwd, werden op 17 mei met bloemen verblijd en op 21 mei feliciteerden we Sjoerd en Grietje Boonstra-van der Zee, Jeltewei met hun 40-jarig huwelijksjubileum op 14 mei. Zondag 24 mei gingen de bloemen naar dhr. en mw. S. en J. Hoekstra-Elgersma, Sinnewar 20, die elkaar 40 jaar geleden het ja-woord gaven. Pinksterzondag gingen de bloemen als een teken van verbondenheid naar Leo en Wikje Sijbranda, Jeltewei 238,  en op 7 juni waren ze voor Wâtte Abma, Jeltewei 112. Met een hartelijk “dank je wel” aan alle mensen die de bloemen wegbrachten.

Voor de kinderen van het dorp was er met Hemelvaart en Pinksteren een (digitaal) werkboekje met daarin de verhalen uit de bijbel, puzzels, een kleurplaat en knutsels. Dit boekje was mede geïnspireerd door ds. Nicolle Pronk en de leiding van de kindernevendienst in Top en Twel en we hopen dat de kinderen en hun ouders er veel plezier aan beleefd hebben. Op Pinkstermaandag was er een Elfstedenspeurtocht. Met een knipoog naar de fietstocht die in andere jaren zoveel vertier brengt in onze dorpen. De hele dag kwamen er foto’s binnen van de gemaakte opdrachten en de jury (Joan van der Zee en ds. Froukje) heeft ze met veel plezier bekeken. Uiteindelijk werd de  hoofdprijs (oranjekoek) met veel enthousiasme in ontvangst genomen door Kyra, Dario, Stan, Kenley, Ilya en Floor. Ook de coronabibliotheek is nog steeds open. Als het mooi weer is tenminste.

 

Permanente educatie

In het vorige ringblad schreef ik vol enthousiasme over de cursus “Kerk in het dorp” waar ik (digitaal) aan deel zou nemen. Helaas kreeg ik twee dagen ervoor te horen dat het toch niet door ging. De cursus is uitgesteld naar volgend jaar. Ik kan er dus nu nog geen verslag van doen.

 

Goeie

Het jeugdwerk kan weer beginnen! De eerste Flits-avond zit er weer op. Het was wel wat gek om 1,5m bij elkaar uit de buurt te blijven, en ik heb even wat langer moeten nadenken wat we samen konden doen, maar het was leuk om elkaar weer te zien.

Flits, wat was dat ook alweer? Om de week ontvang ik twee groepjes jongeren in de kerk. Van 19:15-20:15 jongeren in groep 8 t/m klas 1, en van 20:15 tot 21:15 jongeren uit klas 2, 3 en 4. Elke avond doen we weer wat anders, maar vaak is het ongeveer 50% serieus, bijv. rond een Bijbeltekst iets bespreken, en 50% spelletjes. Ik vind het elke keer weer leuk, en volgens mij vindt de rest dat ook wel! Dus ben jij een jongere in één van de twee leeftijdscategorieën, of hebben jullie een jongere in jullie huis rondlopen van die leeftijden, overweeg om een keer een avondje langs te komen! De eerstvolgende data zijn 16 en 30 juni. Het is in verband met de RIVM richtlijnen wel handig als ik weet dat je komt, dus kondig je komst even aan met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En alvast even vooruit kijkend: de jongeren die nu in groep 7 zitten, komen straks ook in de Flits-leeftijd! Ik kom binnenkort nog even langs op de VHBS om jullie uit te nodigen, maar ook alvast via deze weg: ik hoop dat we iets kunnen organiseren aan het eind van het seizoen ter afsluiting. Dat doen we elk jaar namelijk. Het lijkt me een goed moment om, als je volgend jaar misschien wel naar Flits wilt komen, alvast een keer te kijken hoe het is. Zodra ik een datum heb, zorg ik dat je hem te horen krijgt. En als je twijfelt of ik je kan bereiken, mail me dan alvast even!

De komende tijd zal ik de plannen die ik maanden geleden had voor de komende tijd er weer eens bij pakken om te kijken wat wel en niet alsnog uitgevoerd kan worden. Ik hoop sowieso nog een filmavond in te passen voordat het vakantie is. Geïnteresseerd? Mail me voor de zekerheid, dan weet je zeker dat je de uitnodiging gaat krijgen! Dat was hem weer!

Rob

Kring jonge gemeenteleden

Ook met de kring van jonge gemeenteleden proberen we weer eens voorzichtig (= op anderhalve meter) bij elkaar te komen. En net als Flits doen we dat in de kerk. Op donderdagavond 18 juni om 20 uur. Van harte welkom!