• Zondag 12 juli vanuit IJlst
  • 30 uur ds. R. Tuitman, ds. A. Warnar-van den Berg

 

Zondag 19 juli           vanuit IJlst

9.30 uur          ds. A. Warnar-van den Berg,  ds. D.E. Hofstra

 

Zondag 26 juli           vanuit IJlst

9.30 uur          ds. D.E. Hofstra, pastor L. Andel-van Hoeven

Zondag 2 aug vanuit IJlst

9.30 uur          jegudwerker R. Bergsma, ds. A. Warnar-van den Berg

Zondag 9 aug vanuit IJlst

9.30 uur          ds. F. de Hoop, pastor L. Andel-Verhoeven

 

Zondag 16 aug          vanuit IJlst

9.30 uur          ds. A. Warnar-van den Berg, ds. R. Tuitman

 

Zondag 23 aug          vanuit IJlst

9.30 uur          ds. D.E. Hofstra, ds. F. de Hoop

 

Zondag 30 aug          vanuit IJlst

9.30 uur          ds. R. Tuitman, ds. A. Warnar-van den Berg

 

Samen door de zomer

We merken allemaal dat de coronaregels versoepeld zijn en dat betekent ook dat we weer naar de kerk mogen. Maar vanwege de zomer en de vele beperkingen (niet zingen, geen koffiedrinken, aparte looproutes en veel schoonmaken) heeft de kerkenraad definitief besloten om in de maanden juli en augustus de diensten digitaal te blijven vieren vanuit IJlst. Afhankelijk van de situatie gaan we vanaf zondag 7 september weer in onze eigen kerk de diensten te houden. Zet die datum dus alvast in uw agenda!

De digitale diensten zijn niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken via de computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de website www.kerkdienstgemist.nl Vul de plaatsnaam IJlst in op de zoekbalk. Zoek kerk of klik op de kaart op Fryslân en selecteer IJlst. Op uw schermbeeld komt het plaatje met Mauritiuskerk IJlst. Klik op de groene balk Naar Kerk U kunt de kerkdienst live volgen door op de datum te klikken. Of u kijkt kerkdiensten terug door op de datum te klikken. Ook op de televisie met internet verbinding kunt u via het internet de website van www.kerkdienstgemist.nl selecteren.

Vanaf 12 juli kunnen de diensten bezocht worden door maximaal 100 mensen. Ook u bent van harte uitgenodigd om te komen want de plekken zijn bestemd voor mensen uit alle gemeenten die samenwerken in de diensten in de Mauritiuskerk. (Er zijn in de Mauritiuskerk maximaal 100 plaatsen, inclusief de galerij, op anderhalve meter afstand van elkaar). Wel wordt er gewerkt met  reservering en moet je je van tevoren opgeven: naam, woonplaats en aantal kerkgangers. De voorgangers van de zondag krijgen extra plaatsen voor hun gemeenteleden toebedeeld. Reservering op de vrijdag voorafgaand aan de dienst, 16.00-18.00 uur via mail, whatsapp of telefonisch. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; whatsapp en telefonisch: 06-30494671

Als er voor iemand geen plek meer is wordt hij of zij daarover voor zaterdag 12.00 uur geïnformeerd. De aanmelding start op vrijdag 10 juli.

Hoera een nieuwe ambtsdrager

We zijn heel blij dat Mient Raap, Rietschar 3 in Sneek, ambtsdrager wil worden. Vooral de diaconie heeft zijn hart en hij zal dan ook als diaken bevestigd worden. Waarschijnlijk in september als we weer diensten vieren in onze eigen kerk.

Er is ook nog een andere wijziging: Cor Bouma is niet langer de penningmeester van onze gemeente. Cor nam al in januari afscheid als ambtsdrager maar bleef toen nog wel penningmeester. Sinds juni heeft Annet Spronk dit werk van hem overgenomen. Cor: hartelijk dank voor je inspanningen de afgelopen jaren en Annet: Succes met je nieuwe taak!

Collectedoel

In de maand juni is er in de diensten vanuit IJlst gecollecteerd voor het lokale werk van de  deelnemende diaconieën, zoals b.v. de giften aan de voedselbank, het welzijnswerk ouderen en andere lokale doelen. De collecte-opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemende diaconieën. Onze diaconie heeft het geld bestemd voor Vluchtelingenwerk Sneek.

Open kerk

In de maand juni was de kerk 2x per week een uurtje open en we hebben een aantal mooie ontmoetingen gehad met mensen die even binnen kwamen. In de zomermaanden gaan we hier niet mee door, maar wel hopen we zo nu en dan een ontmoetingsactiviteit te houden. Daar zijn we  op zondag 5 juli al mee begonnen. Samen koffiedrinken na de digitale kerkdienst in IJlst. Het plan was om dat in de pastorietuin te doen maar vanwege het weer zijn we uitgeweken naar de kerk. Het was fijn om elkaar (op anderhalve meter) weer te ontmoeten onder het genot van zelf-gebakken muffins ( Bedankt Els!) en orgelspel (bedankt Klaas!). Het plan is om ook in augustus iets dergelijks te organiseren. Houdt dus de mail, de post en de app goed in de gaten!

Bloemen

Ook in de afgelopen maand gingen er elke week bloemen met een groet van ons allemaal naar mensen in onze dorpen. Op 14 juni feliciteerden we dhr. en mw. Hofman-Stoker, Jeltewei 45 met hun huwelijksjubileum. De fam. J. Bijlsma, Jeltewei 18, ontving op 21 juni de bloemen en op 28 juni gingen ze naar dhr. D. van der Zee, Jeltewei 174. Zondag 5 juli tenslotte waren de bloemen voor Anita Jaarsma, Sinnewar 16. Ook in de komende weken gaan er elke week bloemen naar iemand uit onze dorpen met een groet van ons allemaal.

 

Goeie

Zo waren we net begonnen, en zo is het seizoen alweer afgelopen… Dat was een beetje de ervaring van mijn vrouw (die in het onderwijs werkt) en van mij. En we waren vast niet de enigen. Afgelopen week hebben we de laatste keer Flits gehad van dit seizoen, en de afsluiting staat nu gepland. Hopelijk kunnen we na de vakantie weer starten met een ‘normaal’ seizoen!

Straks houdt het tweewekelijkse programma dus even op, maar ga ik uiteraard niet alleen maar stil zitten. Heb nog wel een plannetje, dus houd de mail in de gaten. Bang om geen mail te krijgen? Stuur dan even een mail in mijn richting! Ik heb een nieuw mailadres daarvoor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zoals hopelijk ook elders in dit ringblad te lezen is: we gaan proberen om weer een Taizéreis te organiseren met de ring. Vorig jaar deden we dit voor het eerst in de herfstvakantie, en zijn we met een klein clubje die kant op gegaan. Het was erg mooi en erg gezellig, en zeker voor herhaling vatbaar! Nu is het wat spannend of het door kan gaan in verband met het Coronavirus, maar we gaan wel gewoon optimistisch plannen! Voor verdere informatie over dit reisje naar het jongerenklooster, blader dan dit ringblad even door naar de juiste pagina.

Voor nu wens ik iedereen een goede vakantie toe, en hoop ik dat we het volgende seizoen weer met een frisse start kunnen beginnen!

Rob

Kring jonge gemeenteleden

Na een mooie avond in juni komen we op 23 juli weer bij elkaar met de jonge gemeenteleden. Ook dit keer in de kerk, aanvang 20 uur. Van harte welkom!