• Zondag 6 sept in eigen kerk!!!
 • 30 uur ds. F. de Hoop
 • collecte Kerk

 

Zondag 13 sept

9.30 uur          ds. F. de Hoop

collecte                      Kerk

 

Zondag 20 sept         Fryske tsjinst

9.30 uur          ds. F. de Hoop

collecte                       Zending

Zondag 27 sept         Viering Heilig Avondmaal

9.30 uur          ds. F. de Hoop

collecte                       Vredeswerk

 

Weer naar de (eigen) kerk!

Voorzichtig, op anderhalve meter afstand, met looproutes, coronacoaches en ontsmettingsmiddelen, maar toch…we gaan weer diensten houden in onze eigen kerk. Wat zal het een feest zijn om elkaar weer in de kerk(dienst) te ontmoeten. En tegelijk ook anders: bij aankomst vragen we iedereen zich te registreren en uit volle borst zingen zit er niet. Ook samen koffiedrinken kan alleen als we afstand bewaren. Het zal flink wennen zijn, maar we hopen natuurlijk dat u erbij bent op zondag 6 september! Mocht u vragen hebben of meer informatie willen schroom dan niet om contact op te nemen met de dominee of iemand van de kerkenraad. De diensten zijn via het internet te beluisteren (geen beeld) en u kunt de link vinden via onze site: www.pkn-jutrijphommerts.nl Op de vergadering van 14 september gaan we evalueren en kijken of het mogelijk is om op 27 sept. het Heilig Avondmaal te vieren. We verlangen er naar om dat te doen, maar veel zal afhangen van de situatie en de mogelijkheden om het volgens het protocol te doen. We houden u op de hoogte!

Collectedoel

De opbrengst van de collecte van de afgelopen maanden gaat naar het Vluchtelingenwerk in Sneek. Op 27 september collecteren we voor het vredeswerk: Op veel plaatsen in de wereld verlangen mensen naar vrede. Mensen die voor bruut geweld moet vluchten. Mensen die nergens welkom zijn of niet gehoord worden. Als Protestantse Kerk willen we er voor hen zijn. Door praktische hulp of een luisterend oor te bieden proberen we er voor hen te zijn. Door vredesactivisten in oorlogsgebieden te ondersteunen en door onrecht aan de kaak te stellen.

Bloemen

Ook in de afgelopen maanden was er een bloemengroet. Op 12 juli feliciteerden we de fam. van Pelt-de Taekema, De Hoep 47 met hun 12,5-jarig huwelijksjubileum en wensten we Redmer Huitema, Grevinnewei 1, een voorspoedig herstel na zijn operatie, op 19 juli ontving de fam. de Vries-Pieksma, de Hoep 61, de bloemen vanwege hun 30-jarig huwelijksjubileum en op 26 juli de fam. Nieuwenhuis-van der Meer, Jeltewei 116A omdat zij 12,5 jaar geleden in het huwelijk traden. Op 2 aug kreeg mw. M. van der Velde-de Jager, Talmastate, Heeg,de bloemen en op 9 aug feliciteerden we de fam. Wittermans-Poeisz, Riperwei 1 met hun 35-jarig huwelijksjubileum. 16 aug. kreeg mw. H. Tjalsma-Kingma, Jeltewei 130, de bloemen en 23 aug. mw. H. Sijbesma-van der Meer, Jeltewei 152. 30 aug waren de bloemen voor dhr. B. van Goslinga, Hettingawei 36. Met dank aan alle maaksters van de boeketten/bloemstukken en de brengers!

Goeie

In mijn vorige stukje schreef ik dat ik hoopte in dit seizoen weer met een ‘enigszins normaal’ seizoen te kunnen beginnen. Na de meest recente persconferentie en na zelf verdachte klachten te hebben gehad (ben getest; er was niks aan de hand), blijkt maar weer dat dat hem niet gaat worden. Maar ik heb wel veel zin om die dingen te gaan doen die wel mogelijk zijn!

Dat betekent voor nu vooral dat Flits weer gaat starten. 8 september is de eerste avond weer! De jonge flitsgroep had nog een startactiviteit te goed, dus die zie ik al iets eerder (datum nog in overleg). Wat is Flits ook alweer? Om de week kom ik op dinsdagavond met twee groepen jongeren samen voor een uurtje gezelligheid en een goed gesprek. Vaak spelen we een spelletje, en we praten altijd even bij. Dus zit jij in groep 8 t/m klas 3? Zorg dan dat je mij even bereikt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vraag wat leeftijdsgenoten; misschien komen zij al elke keer naar Flits en kunnen ze er iets over vertellen!

Zoals elders in dit ringblad te lezen is, is de ringbrede Taizéreis afgelast. Er waren teveel gemeentes die het te spannend of onzeker vonden om in deze gekke tijd hiermee door te gaan. Wij zijn binnen J-H nog in overleg of wij in de herfstvakantie nog iets kunnen proberen.

Daarvoor geldt, en ook voor de andere activiteiten die ik organiseer, dat ik vaak de promotie doe via de Flitsgroepen. We hebben samen een appgroep, dus dat werkt lekker snel. Mocht je nou niet naar de normale Flits-avonden kunnen of willen, maar wel benieuwd zijn naar de andere activiteiten die we organiseren (filmavond? Lanparty? Sirkelslag?), zou ik je dan toch mogen toevoegen aan die appgroep? Dan weet je zeker dat je niks mist. Geef dan je nummer of dat van een ouder even door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat was hem voor nu! Iedereen succes met de startende werk/school en andere dingen! Rob

Van de kerkrentmeesters

Op 7 july  is Lieuwe Cnossen ferstoarn; in man dy’t him jierren lang tige ynset hat foar de tsjerke.

Benammen as behearder fan it hôf yn ‘e Hommerts en it begraafplak yn ‘e Jutryp. Hy wie tige krekt yn it regeljen fan alles wat der komt te sjen by it begraven en in begraffenis fan in ferstoarne.

As gjinien wist hy fan minsken en it plak fan har ferstoarne famylje op de hôven. Boppedat koe hy in soad fertelle oer skiednis en ferline fan famyljes yn ús doarpen. Mei syn ferstjêrren misse wy in bisûndere man mei bisûndere eigenskippen. Ek sille wy him as trouwe besiker fan ús tsjerketsjinsten misse. By ús as tsjerkrintmasters bliuwt Lieuwe noch lang yn it ûnthâld.

Moment van stilte en gebed

Op vrijdagavond 11 sept is er om 19.30 een moment van stilte en gebed in de kerk. We komen bij elkaar om stil te zijn en te bidden voor onszelf, de gemeente en de wereld waarin wij leven. Iedereen is van harte welkom om mee stil te zijn en te bidden. De eerstvolgende keer daarop is op vrijdag 9 okt.

Kring jonge gemeenteleden

Op 21 september a.s. komen we bij elkaar in de kerk. Daar is het gemakkelijker om anderhalve meter te houden. We beginnen om 20 uur. Het thema is nu nog niet bekend.

 

Seniorenkring

Op 11 september komen we bij elkaar om 13.30 uur. Vanwege de anderhalve meter niet in de pastorie, maar in de kerk. Daar hebben we de ruimte. Het thema is nu nog niet bekend, maar u krijgt daarover nog bericht. Verder een oproep: We zouden graag wat nieuwe gezichten zien, want de kring is afgelopen jaar steeds kleiner geworden. De kring duurt meestal anderhalf tot twee uur en we bespreken een thema of een stuk(je) uit de bijbel. Voorbereiden mag, maar hoeft niet en ook specifieke bijbelkennis is geen vereiste. Het gaat om het gesprek van hart tot hart!

Opgeven hoeft niet, meer inlichtingen bij de dominee.

Kinderleerhuis

Op 17 september begint het kinderleerhuis voor groep 4 in de kerk van half drie tot half 4. Verzamelen bij de brievenbus, naast het huis van de dominee. Zo kunnen we samen oversteken. Ook op 24 sept. en 1 okt komen we bij elkaar. De kinderen worden ook nog via school uitgenodigd. Meer info bij de dominee.

Diensten

 • Zondag 7 maart  11.00 uur - PIT-stop

  Voorbereid door PIT-stop commissie

   

   

   
 • woensdag 10 maart 19.30 uur

  voorgangers ; ds. R. Bosman en ds. D. Kisjes

  Kerk              ;  Heeg

  bijzonderheden: Bidstond