Zondag 12 mei

10.30 uur        de koffie staat klaar

11.00 uur        ds. F. de Hoop

Collecte                      Kerk

Na een prachtige Paasweek, die begon met de kinderen en hun Palmpasenkruizen en eindigde met een vrolijke dienst op Paasochtend zijn we nu bezig aan de tijd van het nagenieten: tot Pinksteren zijn de kleden wit en blijven we het wonder van Pasen vieren in onze diensten. Die zijn nu in het dorpshuis. Omdat we daar geen beamer hebben, gebruiken we in de diensten het nieuwe liedboek.

12 mei: JOP jeugdwerk

Voor veel kinderen is geloven niet vanzelfsprekend - soms zijn ze nog nooit in een kerk geweest. Het is fantastisch dat er kerken en scholen zijn die samenwerken om het kinderen het christelijk geloof en de kerk te laten ontdekken. JOP, Jong Protestant, ondersteunt kerken en scholen in hun samenwerking.

Op 19 mei collecteren voor het werk van de zending, waar de zendingscommissie handen en voeten aan geeft. Op 26 mei en 2 juni is de collecte bestemd voor onze eigen gemeente, en op 30 mei geven we onze gaven voor het eigen werk van onze diaconie.

Nieuws van de kerkenraad

Werk aan de Kerk

Op dit moment zijn we druk bezig met het verwijderen van de banken uit de kerk. Een aantal krijgt een plaatsje in de nieuwe inrichting van de kerk. De overige worden verkocht. Wie belangstelling heeft kan zich vóór 19 mei melden bij Sjoerd Huitema (tel. 06-45678385 ) daarna worden de banken opgeslagen. De restauratie van de ramen en de rest van het schip loopt volgens planning en alle vergunningen zijn inmiddels binnen.

Gemeenteavond

We hebben een goede avond gehad met een open gesprek over het jeugdwerk in onze gemeente, na een inleiding van Rob over dit onderwerp. Het is nu tijd om de route verder uit te stippelen. Wilt u met ons meebidden om wijsheid en inspiratie?

Met een vriendelijke groet, namens de kerkenraad Sybren Salverda

Flits

Voor de jongeren van groep 8-klas 1-2 middelbare school is er Flits op dinsdag 7 en 21 mei, om 19.00 uur in de kerk.

Goeie

Na twee korte vakanties ben ik weer aan de slag! Eerste punt in mijn agenda (en hopelijk ook in die van jullie): de jeugd-ringactiviteit van 19 mei voor jongeren tussen de 12 en 16. Als het goed is hebben al die jongeren en/of hun ouders hierover een mail gehad. Zo niet: mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik was er vorig jaar niet bij, maar ik hoor er toffe geluiden over. Bij zijn dus! Er zijn al wat opgaven, maar er is zeker ruimte voor meer.

Een ander puntje: iedereen zal nu wel doorhebben dat het kerkgebouw flink aangepakt wordt. Dat betekent voor ons dat jeugdactiviteiten niet in de kerk kunnen plaatsvinden. Ik zal steeds wel even aangeven waar dingen plaatsvinden, maar dit zal meestal het dorpshuis zijn.

En dan nog iets: in het Ringblad wordt elke maand keurig aangegeven dat er Flits is voor jongeren van groep 8 t/m klas 2. Er is een clubje van jullie dat redelijk trouw komt, en volgens mij hebben we best een goeie tijd met elkaar. Er zijn echter nog jongeren uit deze leeftijd die niet van de partij zijn. Voor jullie: wat is Flits? Bij Flits komen we een uurtje samen op een dinsdagavond tussen 19:00 en 20:00. We kletsen over hoe het gaat, lezen een Bijbelverhaal, en doen een spelletje of iets creatiefs. Lekker ontspannen, niet ingewikkeld. Lijkt dat je wat? Dit seizoen duurt niet zo heel erg lang meer, maar je kunt best een keer komen om alvast te kijken hoe het is (of om de afsluitende activiteit mee te pakken die binnenkort komt…), dan weet je voor volgend jaar of je dan helemaal mee wilt draaien. Zit je nu in groep 7 en wil je volgend jaar meedoen, kom dan gerust alvast een keertje langs. De communicatie over waar en wanneer gaat via een appgroep, dus een mailtje naar bovenstaand mailadres zorgt ervoor dat jij of je ouders daarin meegenomen worden. Zou leuk zijn!

Tot slot: de 16-plussers zitten zich misschien af te vragen wanneer zij een keer aan de beurt zijn voor een activiteit of iets dergelijks. Binnenkort wil ik graag met een stel van jullie nadenken over een toffe activiteit om samen te ondernemen. Ik hoop dit via via te gaan communiceren, dus als het goed is hoor je hier vanzelf over. Voor nu alvast: mijn grote wens is om samen muziek te maken (als in gitaar, drum, piano, dat soort dingen). Ik heb nog net niet genoeg enthousiastelingen hiervoor gevonden, maar die zijn er vast wel. Dus: als je zin hebt in een vrijblijvend avondje jammen met wat leeftijdsgenoten, laat het me weten via m’n mail!

Dat was het voor nu, groetnis! Rob

Op vrijdag 17 mei is er weer een moment van stilte en gebed in de kerk om 19.30 uur. De eerstvolgende keer daarna is op vrijdag 28 juni.

• zondag 22 december  - 9.30 uur

voorganger: ds. A. Buys - Sneek