Zondag 7 februari – PIT-stop

10.30  uur            dhr. R. Bergsma

Collecte               Werelddiaconaat

Zondag 14 februari – Fryske Tsjinst

9.30 uur               ds. S. Ypma – Franeker

Collecte               Diaconie

Zondag 21 februari – 1e zondag 40-dagentijd

9.30 uur               ds. W. Hordijk – Lemmer

Collecte               Werelddiaconaat

Zondag 28 februari

9.30 uur               ds. W. Warnar – Heeg

Collecte               Missionairwerk

Bij de diensten

Zoals het nu lijkt zullen we de diensten voorlopig nog alleen online kunnen vieren. Het blijft moeilijk om vooruit te kijken en we houden ons daarom maar aan de voorzichtige kant. Zodra er iets verandert hoort u dat van ons. Alleen de noodzakelijke medewerkers zijn in de kerk aanwezig: de dominee, de koster en 2 ambtsdragers, de beamer- en camera-man/vrouw. We zijn erg blij dat we nu ook een camera in de kerk hebben, zodat de diensten niet alleen beluisterd kunnen worden, maar dat er ook beeld bij is. Dat geeft toch een extra dimensie aan de vieringen.

We blikken nog even terug op de afscheidsdienst van ds. Froukje, we hadden het ons zo anders voorgesteld! Toch is het een mooie dienst geworden met alle kerkenraadsleden erbij. Froukje was zeer verrast door de inbreng van u als gemeenteleden, het boek dat we haar konden geven is echt prachtig geworden. Heel veel leuke pagina’s met herinneringen, tekeningen, foto’s, goede wensen, Froukje en ook wij als kerkenraad waren onder de indruk van zoveel meedenken en meedoen van u, waarvoor wij u namens Froukje heel hartelijk willen bedanken. Ook nog een mooi bureau als afscheidscadeau, een lied met goede wensen (ook van de collega’s uit de Ring) en natuurlijk bloemen gaven dit afscheid toch nog de fleur die zij verdiende! Ook de bevestiging in Tzum was in heel kleine kring, maar het was een mooie viering, een warm welkom voor hun nieuwe dominee.

Bij de komende diensten noemen we  de PIT-stop van 7 februari, de Fryske Tsjinst van 14 februari en dan is 21 februari de eerste zondag in de 40-dagentijd. Hoe zullen deze weken dit jaar verlopen? Is er weer ruimte om met meer mensen bij elkaar te komen? We wachten af. U ontvangt één dezer dagen een 40-dagen-kalender, uitgebracht door de landelijke PKN. Het thema is “Ik ben er voor jou”. De kalender neemt u mee op weg naar Pasen. Voor iedere dag vindt u een bijbeltekst, een vraag om over na te denken of een oproep om aan de slag te gaan, afgewisseld met een vastentip, een gedicht,  een lied of een gebed. Zo komt u iedere dag een stapje dichter bij het Paasfeest.

Meeluisteren en meekijken met de diensten

Voor alle duidelijkheid nog even de gebruiksaanwijzing: ga naar www.kerkdienstgemist.nl, zoek in Fryslan – ga naar Hommerts en klik de dienst aan. Ook via onze eigen website kunt u inloggen (www.pkn-jutrijphommerts.nl)

Mocht het u niet lukken, laat het dan even aan ons weten. Er zijn ook nog andere manieren om de diensten te beluisteren en daar willen we u graag bij helpen.

Verzoeknummers

Omdat we al aardig bedreven raken in het bedienen van de beamer en de camera willen wij proberen om iets extra’s toe te voegen aan onze diensten . De you-tube filmpjes kunnen ons daarbij helpen. Heeft u soms een lied, een gebed, een filmpje wat u erg aanspreekt, deel het met ons en wij zullen proberen het in de beamer-presentatie op te nemen, om het zo – aan het begin of aan het eind van de dienst –  te vertonen. Omdat we momenteel alleen maar gastvoorgangers hebben is het niet mogelijk om het in de liturgie op te nemen. Het wordt geen verzoekplaten programma, maar uw inbreng toont onze betrokkenheid met elkaar. Het kan natuurlijk ook een mooi stukje orgelmuziek zijn, we overleggen dan met de organist of hij dit wil spelen. U kunt uw “verzoekjes” aan leveren bij Sjoerd Huitema,  ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) , bij you-tube-filmpjes liefst de link erbij vermelden. Wij kijken er naar uit.

Het beam- en camera-team.

Goeie!

Jeugdwerk tijdens een lockdown, het is niet makkelijk. Afgelopen week hebben we toch weer een poging gedaan om elkaar digitaal op te zoeken met Flits. Terwijl ik dit schrijf, ben ik daar nog op aan het voorbereiden, maar hopelijk kunnen we de draad weer een beetje oppakken.

Ondertussen hebben we weer een Pitstopdienst opgezet, met daarin een sterrenrol voor één van onze jongeren! Heel stoer van Frieda, dat ze zo in de schijnwerpers durft te staan!

Het is lastig voor mij contact te houden met de jongeren van onze gemeente. Maar ik wil in elk geval van deze gelegenheid gebruik maken. Het kan zijn dat deze lockdown/crisis je erg zwaar valt. Misschien heb je steeds geruzie thuis, of begin je je erg negatief te voelen door de verveling. Mocht dat zo zijn: je mag me altijd een appje (0641114113) of mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) sturen. Natuurlijk blijft alles wat je me vertelt tussen ons, en het kan opluchting geven om het allemaal even van je af te praten! Dus blijf er niet mee zitten, maar zoek iemand op.

Diaconie

Over de kerstattentie voor 75+: het rondbrengen van iets lekkers van de bakker en een kerstster van tuincentrum Menken was snel geregeld. Bedankt bezorgers! Ook fijne gesprekken (op afstand) zijn gelukkig even mogelijk geweest. Het avondmaal vieren op 24 jan., zonder bezoekers in de kerk, was anders. We denken zo toch de tekenen van de verbondenheid met het leven en de dood van onze Heer via het avondmaal met u te hebben gedeeld. Blijft u toch a.u.b. ook geven voor de goede doelen waar we elke week weer aandacht voor vragen:

7 febr. Bangladesh - In Bangladesh is het water zowel vriend als vijand. Overstromingen zorgen voor vruchtbare grond, maar zijn ook gevaarlijk. Met uw geld worden bewoners geholpen om een bestaan op te bouwen met landbouwgereedschap en zaden van gewassen die tegen zout kunnen. Bij een ramp wordt noodhulp verleend. Uw geld is hard nodig.

14 febr. Ethiopië Noodhulp en preventie - In Ethiopië hebben ze al veel langer met droogte te maken. Vaak is er noodhulp gegeven en dat zal ook nog wel eens moeten gebeuren. Om dit te voorkomen zijn er allerlei programma ’s opgestart om de mensen zelfredzaam te maken. In plaats van afhankelijk te zijn van voedselhulp kunnen velen zich nu zelf al redden. Een goed doel.

21 febr. Moldavië - In Moldavië is grote armoede en dat zorgt er ook voor dat veel mensen in het buitenland werken. De kinderen en ouderen blijven achter en hebben het moeilijk. De kerken willen er voor deze mensen zijn. Daar is geld voor nodig. Van harte aanbevolen.

 

Lief en leed

Dhr. R. Jorritsma, Krimwei 4, is herstellende na de operatie. Deze is goed geslaagd en er zijn geen verdere behandelingen nodig dan de normale controles. Piet Nauta, Riperwei 48, zit midden in de chemokuren, nog 4 te gaan, maar is vol goede moed. Ook zijn er diverse mensen onder ons die in spanning op een uitslag wachten, vanaf deze plaats veel sterkte gewenst. Een moeilijke tijd, mede door de corona, die ons allemaal soms het licht ontneemt.  We weten dat we geborgen zijn in Gods handen en dat we vanuit dat geloof het Licht mogen zien van zijn aanwezigheid. Een mooi lied, gemaakt door ds. Job de Bruyn wil ik u meegeven als bemoediging;

Kom met het licht van uw vertrouwen,

Kom met het licht van uw hoop,

Kom met het licht van uw liefde,

Ontferm u, Heer, ontferm u over ons.

 

                              

Diensten

 • Zondag 7 maart  11.00 uur - PIT-stop

  Voorbereid door PIT-stop commissie

   

   

   
 • woensdag 10 maart 19.30 uur

  voorgangers ; ds. R. Bosman en ds. D. Kisjes

  Kerk              ;  Heeg

  bijzonderheden: Bidstond