Zondag 9 mei

9.30 uur           dhr. E. van Halsema – Kampen

Collecte           Kerk

Donderdag 13 mei – Hemelvaart

9.30 uur           dhr. R. Bergsma

Collecte           Diaconie – noodhulp voor vluchtelingen

Zondag 16 mei

9.30 uur           ds. B.G. Keizer – Eastrum – fryske tsjinst

Collecte           Kerk

Zondag 23 mei – Pinksteren

9.30 uur           ds. D. Kisjes-de Vries - Heeg

Collecte           Zending

Zondag 30 mei

9.30 uur           ds. A.J. Finnema – Oudehaske

Collecte           Kerk

 

Vanuit de kerkenraad

In onze digitale kerkenraadsvergadering van 12 april stonden verschillende belangrijke zaken op de agenda die we graag met u willen delen en waarvoor wij uw aandacht willen vragen:

1) In het vorige ringblad schreven we over onze “hei-sessies” , daarin spraken we over onze kerkelijke gemeente, hoe we er voor staan en waar we in de toekomst naar toe willen. Dit alles heeft geresulteerd in een nieuw beleidsplan voor 2021-2026. Veel zaken uit het oude beleidsplan zijn blijven staan, maar er zijn ook veel aanvullingen bijgekomen, waaraan we de komende jaren willen gaan werken. Natuurlijk niet alleen als kerkenraad, maar met de hele gemeente. Omdat we nu geen gemeenteavond kunnen beleggen om met u van gedachten te wisselen over het beleidsplan doen we het nu zo: het concept-beleidsplan kunt u lezen op de website, of aanvragen bij de scriba. Dan kunt u meedenken en uw op- of aanmerkingen doorgeven. Samen zijn we kerk, samen zetten we onze schouders eronder.

2) Nu we de kerkdiensten online vieren, zijn er geen zondagse collecten in de kerk. Wel laten we elke keer het bankrekeningnummer zien, en een aantal gemeenteleden maakt ook geregeld een bedrag over, maar het wordt ook nogal eens vergeten. Daarom willen wij  dit nogmaals onder uw aandacht brengen en u vragen uw giften over te maken op onderstaande rekeningen: Zending – NL40RABO 0328 8014 96, Diaconie – NL47RABO 0124 7361 65, Kerkrentmeesters – NL34RABO  0328 8012 16. Alvast bedankt.

3) Omdat we momenteel zonder eigen dominee kerk-zijn, is het wel eens moeilijk om het preekrooster ingevuld te krijgen. Klaas Brouwer als preekvoorziener doet erg zijn best, maar er is ook een (klein)  groepje gemeenteleden die zelf een kerkdienst kunnen en willen  invullen. Goede Vrijdag was zo’n dienst en dat kan best wel eens vaker. De vraag van de kerkenraad is nu: wie wil zich bij dit groepje aansluiten en af en toe eens meehelpen en meedenken om een eigen invulling aan de kerkdienst te geven? U kunt zich aanmelden bij Annie Braaksma ( e-mail – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

4) Ook zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe ambtsdragers. De kerkenraad is momenteel  minimaal (8 mensen) , dus versterking is echt noodzakelijk. Denk er nog eens serieus over na en neem contact op met één van de kerkenraadsleden.

5) Het beamteam kan ook wel een paar extra mensen gebruiken. Bent u handig met de computer, vindt u het leuk om een PowerPoint-presentatie te maken, dan bent u van harte welkom in het beamteam. Nu we nog steeds online vieringen hebben en ook gebruik maken van een camera, is het belangrijk dat er een mooie presentatie is. Doen!

6)Beroepingswerk

De beroepingscommissie is bijna compleet en kan beginnen nadat de kerkenraad de profielschets heeft samengesteld. De solvabiliteitsverklaring is akkoord en ons voornemen is om een predikant te beroepen die voor 100% in onze gemeente aangesteld kan worden. U kunt met ons meedenken: ten 1e) bent u het eens met de profielschets (ook ter inzage aan te vragen bij de scriba) en ten 2e) kunt u namen noemen van te beroepen predikanten?  Ook dit kunt u doorgeven aan de scriba. De beroepingscommissie zal ondersteund worden door onze consulente ds. R. Bosman – Romkema uit Woudsend.

 

Goeie

Bericht van de jeugdwerker!

Twee belangrijke mededelingen van mijn kant:

  1. Er komt een heuse escaperoom te staan in ons dorp! Met een klein clubje mensen zijn we de afgelopen tijd hier druk mee bezig geweest. De details moeten nog uitgewerkt worden, maar ik kan al wel vertellen dat er van 17 tot 23 mei in Hommerts een escaperoom staat. Voor wie dat niet kent: een escaperoom is een ruimte waarin verschillende spellen en opdrachten moeten worden voltooid om een doel te bereiken en dat alles zo snel mogelijk. Met deze escaperoom sluiten we ons aan bij de 4/5 mei viering van dit jaar, dus we gaan terug naar de oorlogstijd. Zullen enkele dappere verzetsstrijders slagen in hun opdracht?

Meedoen kan in groepjes van 4 personen. Het liefst hebben we dat je je als gezin opgeeft, maar je kan ook met vrienden meedoen, als je maar onderling afstand houdt. De leeftijd is vanaf 12 jaar.

Wil je meedoen of meer weten? Zorg dan dat je een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt daarin ook alvast aangeven wie je groepsleden zijn en op welke dagdelen je in die week langs zou kunnen komen.

Dit wordt echt leuk, dus zorg dat je deze kans niet mist! Hoe vaak zal er nou een escaperoom ín je dorp staan?!

  1. Ik doe nog veel van het jeugdwerk in onze gemeente in mijn eentje. Dat is op zich begrijpelijk, aangezien we maar één jeugdwerker hebben, maar het is ook heel erg jammer. Het betekent dat jong en oud elkaar in deze gemeente via het jeugdwerk niet beter leren kennen, en het zorgt er ook voor dat als ik ooit zou vertrekken, er niemand is die het stokje van mij kan overnemen. Dus hierbij de dringende vraag: zou je het leuk/mooi vinden om een bijdrage te leveren aan het jeugdwerk in onze gemeente? Dat hoeft echt niet met een vaste regelmaat, maar dan weet ik dat ik je voor dingen kan vragen. We doen geen dingen waar je veel voor moet weten of kunnen, je moet het alleen iets moois vinden dat jongeren zich nog welkom voelen in de kerk en in de kerk nog iets over het geloof horen. Alsjeblieft, denk erover na, en moedig anderen aan om hierover na te denken!.

Tot slot

We kijken met gemengde gevoelens naar de versoepelingen van de RIVM-regels en durven nu nog geen besluit te nemen om de kerkdeuren weer langzaam open te zetten, maar we blijven hopen dat we u over een paar weken kunnen informeren over meer mogelijkheden om weer samen te komen, we wachten het advies van de classis af en kijken wat onze buurgemeenten doen. Mochten er veranderingen komen, we laten het u zo snel mogelijk weten, dus houdt de mail, de app en de website in de gaten. Het is bijna Pinksteren, het vuur van de heilige Geest zet ons in beweging, wat zou het mooi zijn als het Pinkstervuur de kerkdeuren openduwt en met ons allen naar binnen stroomt! Als afsluiting een Pinksterlied vol hoop en vertrouwen:

In stilte werkt de Geest van God, stuwt voort met zachte krachten,

een wijze moeder die ons hoedt, een bron van goede machten.

Zij geeft ons moed om door te gaan, doet mensen weer elkaar verstaan,

omgeeft ons als een mantel. (uit Tussentijds – lied 178:3)

met een hartelijke groet namens de kerkenraad. Sybren Salverda en Els van Os.