Kopij Ringblad Jutrijp-Hommerts juni 2022

Zondag 19 juni – viering Heilig Avondmaal

9.30 uur          ds. W. Hordijk, Lemmer

Collecte          Diaconie

Zondag 26 juni

9.30 uur          ds. Westra, Sneek

Collecte          Diaconie – Wereldvluchtelingendag

Zondag 3 juli – Tentdienst

10.00 uur        dhr. R. Bergsma

Collecte          Kerk

Zondag 10 juli – afscheid Rob Bergsma

9.30 uur          ds. H. Giliam, Pingjum

Collecte          Kerk

Bij de diensten

Komende zondag vieren we het Heilig Avondmaal met ds. Hordijk uit Lemmer en zondag 26 juni komt ds. Westra uit Sneek naar ons toe. Begin juli zijn er weer Dorpsfeesten en dus organiseren we met Rob Bergsma en de Evangelisatie-commissie een viering in de feesttent, waarin we ook afscheid nemen van de leerlingen van groep 8.

10 juli ook een bijzondere dienst, dan nemen we afscheid van Rob Bergsma als Jeugdwerker. Hij heeft een beroep aangenomen naar Berltsum en gaat ons verlaten. In deze vakantietijd was het moeilijk om een datum te prikken, het is dus 10 juli geworden, wel zal Rob in juli nog bepaalde zaken afronden en overdragen.

Vanuit de kerkenraad

Op de gemeenteavond van 7 juni jl. konden we kennismaken met de kandidaat die door de kerkenraad  werd voorgesteld: ds. Jelle Vonk uit Blokzijl. Als u dit leest is de Beroepsbrief aangeboden en hopen we op een positief antwoord. De beroepingscommissie schrijft hier ook nog over. De intrede zal dan waarschijnlijk begin oktober zijn, hij wil graag zijn periode in Blokzijl goed afsluiten.

Van de beroepingscommissie

Op 7 juni jl. konden de gemeenteleden  kennismaken met de dominee die door de beroepingscommissie is  voor gedragen  aan de kerkenraad om de ontstane vacature, door het vertrek van Ds. F. de Hoop, in te vullen.

Bij een eerdere ontmoeting samen met de beroepingscommissie had de kerkenraad al nader met hem kennisgemaakt.

De gemeenteavond was een open ontmoeting. De aanwezige gemeenteleden konden tijdens deze avond vragen stellen aan de te beroepen dominee en zijn vrouw.

Tijdens de koffie was er gelegenheid om informeel met elkaar kennis te maken.

Uit de stemming die plaatsvond na het vertrek van het echtpaar Vonk, bleek dat de beroepingscommissie haar taak erop heeft zitten. Er werden geen tegenstemmen uit gebracht.

Een van de aanwezige gemeenteleden omschreef het als volgt :

Op sa’n 3e pinksterdei

Sjit my dalik troch it sin

Dat mei in nije dûmny in nije win troch de gemeente waaie sil

Dy ’t ommers wol in Vonkje brûke kin.

 

Daar sluiten wij ons als beroepingscommissie van harte bij aan .

Een hartelijke groet namens Anjamarjan, Cor, Gonny, Hans, Jan Jelte en Annet.

 

Tsjerkepaad

Dit jaar doen ook wij mee aan Tsjerkepaad. Nu de kerk zo mooi gerenoveerd en heringericht is en ook het Van Dam orgel weer helemaal gerestaureerd is, moest het er maar eens van komen. Als passende opmaat voor de opening of inhuldiging die 6 november 2022 zal plaatsvinden.

Tsjerkepaad bestaat al sinds 2004 en is uitgegroeid tot een interessant, cultureel zaterdagmiddaguitje in de zomermaanden. Mensen bezoeken een kerk naar hun keuze of gaan via een route met auto, fiets of lopend langs een aantal kerken. In veel kerken zijn activiteiten of exposíties. In onze Johannes de Doper kerk kunnen mensen even op adem komen onder de klanken van rustige (kerk)muziek vanaf de nieuwe muziekinstallatie. Bij tijd en wijle wordt het orgel bespeeld. Ondertussen worden op de beamer foto’s getoond van het verbouwproces. De kerk is geopend op 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus van half twee tot vijf uur. Gasten zullen ontvangen worden door vrijwilligers uit onze dorpen. Als je/u op een van die zaterdagen ook een aantal uren gastheer of -vrouw wilt zijn kunt u zich aanmelden bij Klaas Kooistra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Examens

Fietsend door onze dorpen zagen we weer veel vlaggen en tassen buiten hangen van jongelui die geslaagd zijn voor hun examens. Van Harte gefeliciteerd! Toekomstplannen maken maar eerst maar genieten van een lekkere vakantie.

Ouderenbezoekers

Donderdagmiddag 23 juni komen de ouderenbezoekers bij elkaar om het bezoekwerk van het afgelopen seizoen te evalueren. Als u mee wilt doen met dit bezoekwerk, kom dan ook om 15.00 uur naar de kerk, we hebben elkaar hard nodig!

 

Tot slot

Het zijn moeilijke tijden, nog steeds oorlog in de Oekraine, veel verdriet over ziekten, veel onzekerheden. Voor onze gemeente ook weer een lichtpuntje, een vonkje. Wij wensen ds. Vonk sterkte bij het nemen van zijn beslissing en ik sluit af met een zegenbede, die op ieder van ons toepasselijk is:

Hoor ons bidden, God, en luister

Wees nabij, in licht en duister! (lied 367k)

Een hartelijke groet namens de kerkenraad – Sybren Salverda en Els van Os.