Kopij ringblad Jutrijp-Hommerts december 2022.

 

Zondag 11 december – 3e advent

9.30 uur          mw. E. Stellingwerf-Vinke

Collecte          Binnenlands diaconaat

Zondag 18 december – 4e advent

9.30 uur          Festival of Lessons and Carols

Collecte          Kerk – Jong Protestant

m.m.v.  koor Con Amore Music

Zaterdag 24 december – kerstnachtdienst

20.00 uur        ds. J. Vonk

Collecte          hulp Oekraïne

Zondag 25 december – Eerste Kerstdag

9.30 uur          ds. J. Vonk

Collecte          Kinderen in de knel

m.m.v. muziekkorps “Ere zij God”

Zaterdag 31 december - Oudjaarsavond  

19.30 uur        ds. J. Vonk en gemeenteleden

Collecte          Kerk

Zondag 1 januari – Pitstopdienst Nieuwjaarsmorgen

10.30 uur        ds. J. Vonk

Collecte          Kerk

Zondag 8 januari     

9.30 uur          ds. R. Bergsma – Berlicum

Collecte          Kerk   

Bij de diensten

De decembermaand is een tijd vol bijzondere diensten: 11 december hebben we als gastvoorganger mw. E. Stellingwerf-Vinke uit Woudsend, 18 december een speciale viering m.m.v. het koor Con Amore Musica – Lessons and Carols, waarin lezingen (lessons) en liederen (carols ) afgewisseld worden. De lezingen worden gedaan door Jelle Vonk, Annie Braaksma en Durk van der Gaast. Een toegankelijk bezinningsmoment ter voorbereiding op het Kerstfeest.(zie ook achter op ringblad de flyer).

24 december Kerstnachtdienst ( zie bericht hieronder) en op Eerste Kerstdag werkt het korps “Ere zij God” mee aan de dienst. Op Oudjaarsavond houden we een korte vesper.

Het nieuwe jaar beginnen we met een Pitstop om 10.30 uur en 8 januari komt ds. Rob Bergsma weer even terug naar Hommerts.

 

Zaterdagavond 24 december: Kerstnachtdienst op zorgboerderij “de Jeltehof.”

De dagen worden korter, het blad is van de boom. Om ons te weren tegen de kou en het donker halen we de kerstboom in huis en ontsteken we de kaarsen. Zo leven we met onze gezinnen toe naar het kerstfeest, naar de nacht van het Licht, de nacht van de stal. Dit jaar willen we de kerstnacht eens op een andere locatie vieren. Niet, zoals gebruikelijk in ons kerkgebouw, maar in en bij een stal. We zijn van harte welkom bij de familie Jos en Sietske Spithoven op de Zorgboerderij de Jeltehof, Jeltewei 1 te Hommerts. Om 19. 45 uur verzamelen we bij de kerk en gaan we met elkaar naar de Jeltehof. Vanaf 20. 00 uur vieren we daar met elkaar op een bijzondere manier de Kerstnachtdienst! Na afloop is er chocolademelk en/of een glas glühwein en vast ook iets lekkers. Komen jullie ook? En nodig je buurman en buurvrouw ook uit. Dan vieren we als dorpen Jutrijp en Hommerts met elkaar kerst!

Zondag 1 januari 2023: Pitstop-dienst.

Ja, jullie lezen het goed: de eerstvolgende pitstop dienst is toch echt op de eerste dag van het nieuwe jaar. Hoe we dat gaan invullen, weten we nog niet precies. Maar dat we elkaar het beste kunnen toewensen voor 2023, dat staat vast! Komen jullie? Je bent vanaf 10. 30 uur (met of zonder kater) van harte welkom in de kerk.

Nieuws van de Zendingscommissie

Op de Kerstmarkt van 10 december bij- en in het Dorpshuis van 15.30 – 18.00 uur zullen leden van de zendingscommissie de prachtige kaarten van Willie Haag verkopen: handgemaakte kaarten kosten € 0.60 per stuk, 5 voor € 2,50; fotokaarten € 1,00 per stuk, 5 voor € 4,50; Kerst- en Nieuwjaarskaarten per pakje € 1,50, 4 pakjes voor € 5,--. Met uw aankoop steunt u de zending!

Kerstviering met lunch in het Dorpshuis op vrijdag 16 december

Alle senioren zijn welkom bij de kerstviering met aansluitend een lunch. Deze ochtend begint om 10.30 uur. We luisteren naar kerstmuziek, we zingen bekende kerstliederen en vieren zo met elkaar de komst van het Licht. U kunt zich hiervoor opgeven bij Els van Os – tel. 06-23289922 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u vervoer nodig hebt, bel gerust en wij regelen het. Kosten voor deze ochtend zijn € 5,00.

 

Ik kom graag op bezoek.

Intussen heb ik al verschillende mensen mogen ontmoeten in de gemeente. De komende tijd hoop ik nog met veel meer mensen kennis te maken. Denken jullie: “Je vergeet ons toch niet?”,  neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag! (tel. 06 20 47 69 31).

Gebedenschrift

In vele gemeenten is het al vele jaren een bekend gebruik: een gebedenschrift. Ook in onze gemeente willen we dit gebruik gaan invoeren. Het schrift komt met ingang van het nieuwe jaar achterin de kerk te liggen, alwaar gebedsintenties ingeschreven kunnen worden (bv. voor een zieke of zomaar iemand). De intenties zullen door de predikant verwoord worden in de Dank- en Voorbeden. Dit vanuit de gedachte dat de kerk een biddende gemeente is, en niet (alleen) een biddende dominee. U kunt ook thuis iets opschrijven en dit in het gebedenschrift leggen. De kerkenraad hoopt dat er goed gebruik van gemaakt gaat worden.

Flitsgroepen

De ene week kook en eet ik samen met Joan op de dinsdagavond vanaf 17. 30 tot 19. 30 uur met de jongeren van groep 8 basisschool en groep 1 van het middelbaar onderwijs. De andere week op de donderdagavond met Sybren en de jongeren vanaf 14 jaar, ook vanaf 17. 30 - 19. 30 uur. Het zijn gezellige avonden. Onder het eten praten we niet alleen over het wel en wee op school, maar ook over thema’s die raken aan geloof en leven. Een punt van aandacht is dat het fijn zou zijn als de ouders vanaf 1 januari ook betrokken zouden zijn bij het koken en eten. Daarover komt binnenkort een oproep via de app. Dus, houd het in de gaten!

Tot slot

In deze adventsweken leven we toe naar het Licht, naar de geboorte van Jezus. Maar hoe donker is de wereld om ons heen, wij denken aan de vele vluchtelingen, aan de oorlog in Oekraïne en op zoveel andere plaatsen. Vanuit de Ring kwam een verzoek binnen om een bijdrage voor een aggregaat voor een kerk in de Oekraïne. Direct het besluit genomen om te helpen en de collecte van de Kerstnachtdienst hiervoor te bestemmen. Een klein beetje licht!

Een uitspraak van Dietrich Bonhoeffer zegt het zo: “misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen”.

Wij wensen u allemaal Gezegende Kerstdagen toe.

Een hartelijke groet namens de kerkenraad – Jelle Vonk en Els van Os.