Zondag 5 september – PIT-stop

10.30 uur – dhr. R. Bergsma

Collecte  - Werelddiaconaat – zie toelichting

Zondag 12 september

9.30 uur  - dhr. R. Bergsma

Collecte – Missionair werk

Zondag 19 september – Fryske tsjinst

9.30 uur – dhr. H. Gileam - Pingjum

Collecte – Zending

Zondag 26 september

9.30 uur – dhr. R. Bergsma

Collecte – Diaconie

Bij de diensten

De afgelopen maanden juli en augustus hebben we weer diensten kunnen vieren met mensen in de kerk. Voorzichtigheid blijft geboden, maar toch ….we drinken weer koffie vóór de dienst en we kunnen weer zingen! We merken dat er een schroom is om weer naar de kerk te komen, we zijn het een beetje afgewend, het is wel makkelijk om thuis te blijven met een kopje koffie op de bank. Toch hopen we dat we langzamerhand weer wat vertrouwen krijgen om samen te komen. De startzondag van 29 augustus gold als start van het nieuwe winterseizoen. Het was dit jaar wel een uitdaging! We hebben onze plannen keer op keer moeten bijstellen: de picknick voor alle dorpelingen kwam i.p.v. de door ons geplande barbecue, kunnen we in de pastorietuin of toch in de kerk vanwege de weersvoorspellingen, het werd uiteindelijk de kerk en daar hebben we met elkaar een mooie start gemaakt, met een zanggroep en een wandelgroep en spelende kinderen.  De PIT-stop van 5 september belooft ook een bijzondere dienst te worden. In de dienst van 12 september gaat Rob Bergsma voor en gaat hij verder met het bijbelgedeelte van de startzondag (Romeinen 8: 18-25) . Op 19 september een fryske tsjinst met dhr. Gileam en op zondag 26 september Rob Bergsma.

Nieuws uit de kerkenraad

Na de vakantieperiode zijn we op 16 augustus weer bij elkaar geweest. Er zijn na zo’n periode van rust weer veel zaken die de aandacht vragen. We kunnen eindelijk weer een gewone gemeenteavond houden. Deze hebben we vastgesteld op dinsdag 21 september a.s. Op deze avond komen de jaarcijfers van onze kerkelijke gemeente aan de orde, maar ook willen we met elkaar praten over allerlei dingen die ons in deze tijd bezighouden : hoe gaan we verder na corona, welke activiteiten kunnen we dit winterseizoen organiseren, hoe gaat het met het beroepingswerk etc. We hopen u allemaal te ontmoeten. De officiële uitnodiging volgt.

Senioren-ontmoetings-middag

Op 17 augustus kwamen ongeveer 20 personen af op onze uitnodiging. Het was een gezellige middag, er werd onderling veel bijgepraat, maar we wilden vooral van deze groep weten wat ze van de kerk verwachten, waar ze aan mee zouden willen doen, b.v. gespreksgroep, bijbelstudie, ontmoeting, ontspanning. Er zijn de laatste tijd veel verenigingen gestopt, er is in het dorp geen vrouwenvereniging meer, geen ouderen-soos, hoe kunnen we daar als kerk op inspelen? Dat zijn de vragen die wij besproken hebben en waar we als kerkenraad mee aan de slag gaan. De discussie ontstond over een leeftijdsgrens, we hadden nu de 70-plussers uitgenodigd, maar we zullen daar bij de organisatie van diverse activiteiten niet de nadruk op leggen. Vind je iets mooi of leuk, dan is leeftijd niet belangrijk. U hoort hier meer van!

Diaconie

Collecte 5 september – Werelddiakonaat.

Veel jongeren in het arme noorden van Ghana trekken naar de hoofdstad Accra, in de hoop daar werk te vinden. De meesten van hen komen bedrogen uit. De Ghanese kerk wil het vertrek van jongeren uit het noorden ontmoedigen door hen kansen te bieden in het eigen dorp. Met steun van Kerk in Actie kunnen ze een praktisch vak leren, zoals kleermaker, kapper of timmerman. Daarnaast leert de kerk volwassenen lezen en schrijven en leidt ze op voor voorgangers.

 

Goeie

Let’s go! Het jeugdwerk gaat weer starten, de Pitstops lopen weer, er is weer wat meer bedrijvigheid in onze kerk.. We kunnen weer beginnen. Wat fijn om dit jaar te kunnen starten met de verwachting dat we echt plannen kunnen maken die we ook kunnen gaan waarmaken! En plannen genoeg.

Ondertussen, voor wie dat nog gemist had, ben ik zelf vader geworden van een zoon, Aron. Het gaat super goed met hem, maar het leven als ouders is natuurlijk wel wat anders dan wat we hiervoor gewend waren. Voor m’n werk betekent het dat ik minder flexibel ben en wat meer m’n activiteiten aan elkaar wil rijgen, zodat ik minder vaak van huis hoef. Hopelijk hoef ik niet al te vaak ‘nee’ te verkopen.

Zoals gezegd; het jeugdwerk gaat weer beginnen. Vanwege de geboorte van Aron heb ik nog iets minder tijd gehad om een planning te maken voor de komende maanden. Dat zal de komende weken gebeuren. Ook zal de startactiviteit van het jeugdwerk nog even op zich laten wachten, maar daarover snel meer!

We gaan ondertussen wel gewoon weer met Flits beginnen: Dinsdag 7 september is de eerste Flits-avond weer. De twee bestaande groepen (één voor klas 2-3 en één voor klas 4+) zullen dan weer van start gaan. Mocht je tot nu toe die boot gemist hebben: je kunt nog altijd aansluiten. En geen beter moment dan aan het begin van een seizoen!

Ook zal er weer een nieuwe Flits-groep starten, dit keer voor groep 8/klas 1. Ik probeer de jongeren die daaronder vallen de komende week in een app-groep te bereiken. Mocht je niet door mij bereikt worden, zorg dan dat ik een telefoonnummer heb van jou of van je ouders. Dat kan gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We moeten voor die groep nog even een geschikt moment vinden in de week. Ook zou het ontzettend fijn zijn als er ouders zijn die het leuk vinden om samen met mij één of meerdere van deze groepen te leiden. Laat het weten, het is superleuk werk!

 

Van de beroepingscommissie

De vakanties zijn weer geweest en wij hebben onze eerste vergadering weer gehad. Hierin hebben wij de werkwijze voor de voorselectie besproken en dit moet in de volgende vergadering verder uitgewerkt worden. De vacature staat inmiddels op de vacaturesite van de Protestantse Kerk en op onze eigen website. Hierbij doen wij nogmaals een oproep aan onze gemeente om met namen van predikanten te komen. Deze kunt u inleveren bij Annet Spronk.

 

Tot slot

Het nieuwe winterseizoen staat voor de deur, we hebben de startzondag gevierd, we maken plannen voor verschillende activiteiten, maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we de inbreng van de gemeenteleden nodig en bovenal de hulp van onze Hemelse Vader. Als thema voor de komende tijd gebruiken wij de visienota van de protestantse kerken: “van U is de toekomst”. Op startzondag lazen we dit mooie gedicht dat ons aanspoort om in beweging te komen, om mee te doen in Gods Koninkrijk. Enkele gedeelten daaruit gebruik ik als afsluiting van dit ringblad: God, zet ons in beweging, raak ons aan, maak ons hart onrustig, open onze ogen en oren, zodat wij zien wat er om ons heen gebeurt. Maak ons enthousiast en geestdriftig. God, U bent het die ons gaande houdt, die ons niet doet berusten, God, zet ons in beweging!

Een hartelijke groet namens de kerkenraad, Sybren Salverda en Els van Os

 

Diensten

  • zondag 21 april - 9.30 uur

    voorganger       ds. J. Vonk

    organist             Hessel Jaasma

    koster                Aaltje Nauta

     
  • zondag 28 april - 9.30 uur

    voorganger      ds. J. Vonk

    organist           Klaas Booy

    koster              Joop v.d. Goot