Zondag 3 oktober – Pit-stop

10.30 uur        mw. G. van der Meer

Collecte          Kerk en Israël

Zondag 10 oktober - viering HA

9.30 uur          ds. C. Koops, Woubrugge

Collecte          Jong Protestant

Zondag 17 oktober

9.30 uur          ds. G.A. Trouwborst, Nieuwleusen

Collecte          Werelddiaconaat

Zondag 24 oktober

9.30 uur          ds. M. van Blanken, Sneek

Collecte          Kerk

Zondag 31 oktober

9.30 uur          ds. T.T. Osinga – Frentsjer

Collecte          Nederl. Bijbelgenootschap

Fryske tsjinst

Woensdag 3 november – Dankstond

19.30 uur        ringpredikanten

Collecte          Voedselbank

Bij de diensten

De Pit-stop viering is 3 oktober. Geertje bereidt samen met de PIT-stop commissie deze viering voor. In het kader van het jaarthema “van U is de toekomst” wordt er tijdens deze Pitstop aandacht besteed aan de kleine maar hoopvolle gebeurtenissen en initiatieven om ons heen. Op 10 oktober komt Caroline Koops weer een keer naar Hommerts en vieren we het HA. 17 oktober is ds. Trouwborst uit Nieuw Leusen onze gast en op 24 oktober ds. Blanken. Zondag 31 oktober is een fryske tsjinst met ds. Osinga uit Frentsjer. Woensdag 3 november is er ’s avonds om half acht de Dankstond-dienst, in samenwerking met Heeg en Woudsend en dit keer in onze kerk te Hommerts. De diaconie vraagt in deze dienst uw speciale aandacht voor de voedselbank, zie verder in dit blad nieuws hierover.

Nieuws uit de kerkenraad

Na anderhalf jaar konden we weer een gemeenteavond houden op 20 september. Er was een goede opkomst en voor de pauze werden de jaarcijfers besproken en toegelicht. Na de pauze verschillende zaken die ons als gemeente bezighouden, zoals de visienota van de PKN  “van U is de toekomst”, met daarbij de plannen voor diverse  activiteiten. De voorzitter van de beroepingscommissie vertelde over het verloop van het beroepingswerk, de advertenties zijn uitgezet en er zijn al een aantal reactie op gekomen. Rob blikte terug op het jeugdwerk van afgelopen jaar, maar keek vooral vooruit naar de komende tijd, nu er weer meer mogelijkheden zijn voor activiteiten met de jeugd. Ook vraagt hij dringend om ondersteuning van ouders of andere bij de jeugd betrokken mensen bij dit werk! Geertje vertelt iets over haar werk in onze gemeente, zij heeft al heel wat contacten gelegd en vindt het ook fijn om af en toe eens voor te gaan in de diensten. Diverse vragen werden gesteld, ook over de Pit-stop vieringen, hopelijk kunnen we er weer interactieve diensten van maken voor jong en oud. Na afsluiting door voorzitter Sybren staat er nog een hapje en een drankje voor ons klaar.

Diaconie

Dankdag, woensdag 3 November collecte en actie!

Omdat we met de dankdag dankbaar zijn voor het eten wat er elke dag weer is, leek het ons als diaconie goed om als doel voor de collecte de voedselbank in Sneek te kiezen. De voedselbank is ook heel erg blij met voedsel. Graag willen we u dan ook vragen om bij de dienst op dankdag voedsel mee te nemen en voor de dienst op een aangegeven plek neer te leggen. Wat welkom is bij de voedselbank zijn vooral houdbare zaken zoals Pasta, Rijst, Blikgroente, Blikken vlees, Houdbare zuivel in pakken, Koffie/thee, Aardappelpuree (pak), Houdbaar broodbeleg etc……..

Kunt u er niet bij zijn op 3 november, dan mag u vooraf ook etenswaren inleveren bij een andere kerkdienst of bij Sybren Salverda (de Toer 8) of Annie Braaksma (Jeltewei 23)

Collecte werelddiaconaat 17 oktober

In het noorden van Kameroen kunnen boeren maar vier maanden per jaar zaaien en oogsten: alleen in het regenseizoen. Maar door klimaatverandering zijn de regens onvoorspelbaar geworden: soms valt er te weinig, soms juist te veel. Met steun van Kerk in Actie leert de kerk in Kameroen boeren landbouwmethoden waarmee oogst meer oplevert. Zo kunnen ze ook in droge perioden overleven. De kerk betrekt zowel christenen als moslims bij haar project. Zo stimuleert ze tegelijkertijd een vreedzame samenleving.

Goeie

Het seizoen is weer volop begonnen in Jutrijp-Hommerts. Zoals ik de vorige keer al schreef, zijn we van twee naar drie Flits-groepen gegaan. Deze week start de nieuwe groep; hopelijk wordt dat ook een toffe groep waarmee we nog veel avonden samen gaan komen. Mocht je een kind hebben dat in groep 8 of klas 1 zit; daarvoor is die nieuwe groep nu dus gestart. Neem even contact met mij op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als je hier meer over wilt weten!

Met de al bestaande twee Flits-groepen gaan we ook nog een startactiviteit doen. Die heeft wat vertraging opgelopen (we zijn dus al begonnen), maar wordt hartstikke leuk! Ik wil er niet teveel over verklappen, maar ik doe uiteraard verslag als we hem achter de rug hebben.

Tijdens de gemeenteavond heb ik het één en ander gedeeld over hoe het jeugdwerk ervoor staat. Daar werd onder andere de goede suggestie gedaan dat de Pitstops die we organiseren misschien nog iets meer op de jeugd gericht kunnen worden. In de coronatijd hebben we veel Pitstops moeten organiseren waarbij mensen niet echt interactie met elkaar konden hebben, en dat maakte het ook lastig om ze boeiend te maken voor kinderen en jongeren. Nu er weer meer kan, gaan we als commissie weer met frisse ogen kijken naar deze uitdaging! Ik verwacht dat er met de Pitstop van november meer van te zien is!

Er spelen nog allerlei mooie en boeiende dingen op de achtergrond, en er worden allerlei plannen voor onze jongeren gesmeed. Bij deze weer de hartelijke uitnodiging om mee te denken en te doen! Ik kan alle handen gebruiken, of dat nou op vaste basis is bij het Flits-werk, of eenmalig bij een activiteit. En het zijn hartstikke toffe jongeren, dus echt mooi werk om te doen. Mail me als je meer wil weten over manieren waarop je kunt helpen!

Tot slot

In de dienst van zondag 26 september ging het over de gelijkenis van de talenten, de ene dienaar krijgt er meer dan de ander, maar belangrijker is hoe we er mee omgaan, wat we er mee doen. En ook al denken wij vaak dat onze inbreng er niet toe doet, elk talent is belangrijk en onmisbaar in een kerkelijke gemeente zoals de onze. Onze gemeente kan niet draaien zonder de inzet van vele vrijwilligers, vele talenten. Daarom wordt voor al die “talenten” een bijzondere avond georganiseerd op vrijdag 5 november a.s. U wordt persoonlijk uitgenodigd! Afsluitend een lied dat past bij deze gelijkenis:  Lied 180

“De heer deelt zijn talenten uit, verstop ze niet in aarde; ze hebben grote waarde, deel ze van harte uit!”

Een hartelijke groet namens de kerkenraad – Sybren Salverda en Els van Os.

Diensten

  • zondag 28 april - 9.30 uur

    voorganger      ds. J. Vonk

    organist           Klaas Booy

    koster              Joop v.d. Goot

     
  • zondag 5 mei - 10.30 uur

    voorganger      ds. L. Westra

    organist            Hessel Jaasma

    koster               Watte Abma

    bijzonderheden: Pitstop-viering Fryske tsjinst